21 مهر , 1403

صنعت مالی در جیتکس
کد خبر : 2716
صنعت و تجارت چهارشنبه 8 مرداد 1399 - 17:20 زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه
کپی شد!
0

هاست چیست ؟

هاست چیست

هاست چیست ؟

مطالبی که در مورد هاست در این نوشته مورد بحث قرار خواهد گرفت :

1- هاست چیست ؟

2- سرور چیست ؟

3- معرفی انواع هاست

4- ویژگی های هاست خوب

هاست چیست؟

هاست (Host) در انگلیسی یعنی میزبان و به بخشی از سرور گفته میشود که اطلاعات سایت نظیر تصاویر ، فیلم ، عکس و فیلم و در کل کد های سایت بر روی اون قرار میگیره و وقتی کسی بخواهد سایت شما را ببیند این اطلاعات برای او لود میشود.

سرور چیست؟

سرور در واقع یک کامپیوتر همیشه روشن و متصل به اینترنت است که توسط نرم افزار هایی منابع آن بین سایت هایی که روی آن هستند تقسیم میشود.به هر قسمت از سرور میتوان هاست گفت.

انواع هاست

برای تقسیم بندی هاست ها روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد:

1- تقسیم بندی بر اساس موقعیت جغرافیایی سرور

  • هاست خارج:

    به هاستی گفته میشود که مکان فیزیکی سرور خارج از کشور ما باشد.که از مزیت بهره مندی از پهنای باند بیشتر و سرعت بیشتر اینترنت کشور میزبان بهره مند است.و مزیت دیگر اینکه بروزرسانی افزونه های خارجی بدون مشکل انجام میگردد چراکه برخی از شرکت های ارائه دهنده افزونه ایران را تحریم کرده اند و در نتیجه سروری که خارج از کشور باشد شامل این تحریم ها نمیشود و در بروزرسانی ها مشکلی از این باب نخواهد داشت.

  • هاست داخل:

    هاست داخل یا ایران به هاستی گفته میشود که مکان فیزیکی سرور در ایران باشد.یکی از مزیت های این هاست فاصله فیزیکی کم آن با بازدید کننده سایت میباشد.بگذارید توضیح دهیم وقتی شخصی سایت را برای بازدید لود میکند از طرف او به سمت سرور درخواست هایی ارسال میشود و نتیجه به بازدیدکننده نمایش داده میشود.هرچقدر که فاصله فیزیکی بازدید کننده و سرور کمتر باشد ، سرعت رد و بدل شدن اطلاعات بیشتر میشود در نتیحه سرعت لود شدن سایت بالا میرود.هاست ایران معایبی نیز دارد از جمله سرعت پایین اینترنت کشور و پهنای باند کمتر از هاست خارج

2- تقسیم بندی هاست بر اساس منابع سرور

  • هاست اشتراکی :

    از آنجایی که یک سرور با نرم افزار های خاصی به قسمت های مختلفی تقسیم میشوند در نتیجه میتوان از یک سرور برای قرار دادن صد ها سایت استفاده کرد. که دقیقا سرور اشتراکی چنین وضعیتی دارد یعنی یک سرور و صد ها سایت!.از مزیت های این مدل هاست به  قیمت بسیار مناسب آن میتوان اشاره کرد و از معایب آن ، به خاطر اینکه سایت های زیادی همزمان روی یک سرور قرار دارد سرعت لود شدن سایت کم میگردد.

  • هاست مجازی :

    سرور مجازی و یا وی پی اس (vps) نوع دیگری از هاستینگ میباشد که برای سایت هایی با بازدید نسبتا زیاد استفاده میگردد و تفاوت آن با هاست اشتراکی در تخصیص منابع سرور میباشد.در هاست مجازی تعداد سایت هایی که روی یک سرور قرار میگیرند بسیار کمتر از سایت اشتراکی میباشد و منابع بیشتری در اختیار سایت قرار میگیرد.

  • هاست ابری :

    یکی از نکات مهم برای هر سرور آپ تایم (Up-Time) آن میباشد به این معنی که سرور قطعی نداشته باشد.هاست ابری دقیقا چنین مزیتی دارد.علت اینکه هاست ابری قطعی ندارد این است که از چند سرور برای نمایش سایت استفاده میشود و در صورتی که یکی از سرور ها به هر دلیلی قطع شد سرور دیگر سایت را نمایش میدهد.در نتیجه سایت هیچگاه از دسترس خارج نمیشود.

  • سرور اختصاصی :

    در صورتی که سایت شما بازدید کننده بسیار زیادی داشته باشد مجبور به استفاده از سرور اختصاصی میشوید چراکه یک سرور به صورت کامل برای یک سایت در نظر گرفته میشود و تمام منابع آن برای فقط و فقط همین سایت مصرف میگردد.هزینه نگهداری سرور اختصاصی بسیار زیاد است.به علاوه برای استفاده از اینگونه سرور ها به یک متخصص هاستینگ و شبکه نیاز دارید که بتواندسرور را کانفیگ کند و امنیت آن را تامین نماید.

  • هاست دانلود :

    نوع دیگری از هاست وجود دارد که فضای زیادی در اختیار کاربران قرار میدهد و قیمت بسیار کمتری نسبت به هاست های معمولی دارد و برای قرار دادن اطلاعات استاتیک سایت مانند تصاویر فایل های دانلودی و …. مورد استفاده قرار میگیرد ، این نوع از هاست ها محدودیتی نیز دارند که فقط شما میتوانید اطلاعات استاتیک روی آن آپلود کنید و اجازه ساخت دیتابیس روی این گونه هاست ها وجود ندارد، تقریبا فضایی است شبیه به فضای ابری گوگل که در اختیار کاربران قرار میدهد.

3- تقسیم بندی بر اساس کنترل پنل هاست

  • کنترل پنل سی پنل :

    معروف ترین و راحت ترین کنترل پنلی که برای مدیریت هاست تا به امروز طراحی گردیده سی پنل میباشد و اکثر سایت ها از این کنترل پنل بهره میبرند.یکی از دلایل اصلی استفاده از این کنترل پنل رابط کاربری بسیار راحت آن میباشد. با این وجود سی پنل محدودیت هایی نیز دارد که معروف ترین آن عدم سازگاری با سیستم عامل ویندوز است.بگذارید بیشتر توضیح دهم ،با توجه به توضیحاتی که در مورد سرور گفته شد ،سرور نیز همانند کامپیوتر های شخصی افراد است و دارای رم و سی پی یو و گرافیک و …. است، و همچنین دارای سیستم عامل است .سیستم عامل سرور میتواند ویندوز و یا لینوکس باشد.خوب حالا برای اینکه ما بتونیم سی پنل رو روی سرور نصب کنیم باید حتما سیستم عامل سرور لینوکس باشد!

دموی آنلاین Cpanel

  • کنترل پنل دایرکت ادمین :

    کنترل پنل دیگری که برای مدیریت هاست استفاده میشود کنترل پنل دایرکت ادمین میباشد که در سال 2003 نسخه اولیه آن منتشر شد و در مدت زمان کوتاهی توانست طیف وسیعی از مشتریان را به سوی خود جذب کند.دایرکت ادمین نیز همانند سی پنل فقط روی سیستم عامل لینوکس کار میکند . دایرکت ادمین نیز همانند سی پنل رابط کاربری راحتی دارد.از تفاوت های این دو کنترل پنل مشهور میتوان به اُپن سورس بودن دایرکت ادمین اشاره کرد.در صورتی که سی پنل اینطور نیست.نکته دیگری که میتوان از تفاوت این دو ذکر کرد ارائه لایسنس لایف تام یا مادام العمر برای دایرکت ادمین است ، درصورتی که سی پنل چنین امکانی را ندارد.

دموی آنلاین DirectAdmin

  • کنترل پنل پلسک :

    آخرین کنترل پنلی که در این قسمت مورد بحث قرار میدهیم پلسک (Plesk) است.مهمترین مزیت پلسک نسبت به سی پنل و دایرکت ادمین سازگاری آن با سیستم عامل ویندوز است ، یعنی پلسک میتواند روی ویندوز  و لینوکس نصب شود.

دموی آنلاین Plesk

4- ویژگی هاست خوب

  • پهنای باند بالایی داشته باشد: یکی از ویژگی های هاست خوب این است که پهنای باند بالایی داشته باشد تا در صورت استفاده همزمان چند کاربر از سایت دچار مشکل نگردد.
  • منابع مشخصی داشته باشد: یکی از مشکلاتی که در هاست های اشتراکی وجود دارد این است که ، به دلیل تعداد بالای سایت های موجود روی یک سرور ، در صورتی که یکی از سایت ها دچار حمله شود میتواند تاثیر بر کل سایت های موجود روی آن سرور داشته باشد. برای رفع این مشکل شرکت هاستینگ باید منابع مشخصی را برای هر سایت در نظر بگیرد تا در صورتی که سایتی دچار مشکل شد برای بقیه سایت ها مشکلی پیش نیاید. (منظور از منابع هم میزان رم ، سی پی یو ، I/O و …. است.)
  • آپ تایم (UP_TIME) بالایی داشته باشد: یکی از ویژگی های هاست خوب این است که آپ تایم بالایی داشته باشد به معنی اینکه سرور قطعی نداشته باشد.
  • امکان افزودن ادان دامین و ساب دامین وجود داشته باشد : برخی اوقات پیش می آید که بخواهید یک زیر دامنه یا ساب دامین برای یک سایت ایجاد کنید و یا کلا روی یک هاست یک دامنه جدید (Addon Domain)به جز دامنه فعلی اضافه کنید در اینصورت هاستی که این امکان را برای شما فراهم کنید انتخاب بهتری برای خرید خواهد بود.
  • ساخت ایمیل به صورت نامحدود : بعضی از مشتریان وب سایت نیاز دارند ایمیل های مختلفی با نام دامنه سایت ایجاد کنند.در صورتی که این امکان را نداشته باشید ممکن است با مشکل مواجه شوید.به صورت پیشفرض تمامی دامنه هایی که خرید میکنیم یک ایمیل به آدرس Info@Yourdomain.ir/com دارند ولی برای ساخت ایمیل های بیشتر باید قبل از خرید هاست به خوبی تحقیق کنیم که از این بایت محدودیتی وجود نداشته باشد.
  • بکاپ گیری منظم: یکی از مهمترین نکاتی که باید هنگام خرید هاست مورد توجه قرار دهیم بکاپ گیری منظم از سرور است .هر چه تعداد بکاپ گیری بیشتر باشد هاست گزینه مناسب تری برای انتخاب است.
  • تعداد دیتابیس : یکی دیگر از محدودیت هایی که شرکت های هاستینگ ایجاد میکنند محدودیت در ایجاد دیتابیس است.هر چه این تعداد بالاتر باشد و یا نامحدود باشد ، برای انتخاب مناسب تر است.
  • ارائه گواهی SSL : یکی دیگر از نکاتی که هنگام خرید هاست مورد توجه قرار میگیرد ارائه گواهی SSl برای دامنه سایت است. SSl یک پروتکل ارسال امن اطلاعات بین کاربر سایت و سرور است، که آدرس سایت به صورت HTTPS برای کاربران به نمایش درخواهد آمد.
  • پشتیبانی و مانیتورینگ 24 ساعته : نکته بعدی برای انتخاب هاست مناسب پشتیبانی سریع و مانیتورینگ 24 ساعته شرکت هاستینگ است تا در صورت بروز مشکل بتوانیم در کمترین زمان آن را حل کنیم.
  • امکان تغییر نسخه PHP : برخی اوقات لازم است برای تست نسخه پی اچ پی را کم یا زیاد کنیم و یا مواقعی برخی افزونه ها با نسخه خاصی از پی اچ پی کار نمیکنند پس در نتیجه لازم است بتوانیم نسخه های مختلف را تغییر دهیم.

 

امیدوارم از این آموزش لذت کافی برده باشید و سوالاتتون در مورد هاست رسیده باشید.در صورتی نکته یا نظری دارید خوشحال میشیم از قسمت ارتباط با ما باهامون در میان بگذارید.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *