ظریف با انتشار متنی استعفا داده است.
به گزارش خبرنگار صنعت مالی ظریف با استعفایش ظریفش به صورت غیر مستقیم رفتن به دانشگاه بر ماندن در معاونت راهبردی ترجیح داد.
محمد جواد ظریف پس از اعلام اسامی نامزدها خطاب به مجلس شورای اسلامی این متن اطلاعیه را در صفحه شخصی اش منتشر کرده است و تلویحا با قهر از دولت خداحافظی کرده است.
برخی معتقدند که دلیل استعفای ظریف، قانون مشاغل حساس و دو تابعیتی است
🔹️مطابق ماده ۲ قانون نحوه انتصاب اشخاص درمشاغل حساس، انتصاب اشخاص ذیل در پست های حساس (معاون رییس جمهور) ممنوع است: الف ـ کسانی که خود، فرزندان یا همسرشان تابعیت مضاعف دارند.
برخی دیگر معتقدندب که با واکنش جناب آذری جهرمی میتوان با اطمینان بیشتری گفت که گویا جناب ظریف امشب در حقیقت با استعفای ضمنیاش سعی کرده، رد استعلام امنیتیاش را با بیشترین قیمت به مردم بفروشد!
البته در جریان مقابل عده ای نیز گفته اند که ؛
🔹ظریف به همه ما درس غیرت ؛شجاعت، جنگندگی مرام ،شرافت و معرفت داد
آموخت که برای نجات ایران چگونه باید جنگید
چگونه به مردم عشق ورزید
و برای وطن فدا شد
و اگر وعده ای محقق نشد از مردم عذر خواست و رفت و به پست و مقام و عنوان دل نبست
صد حیف و صد افسوس
جزئیات ۵ بار استعفای ظریف در سالهای ۹۲ تا ۱۴۰۰ را بیشتر بدانید
تسنیم نوشت: آقای محمدجواد ظریف در بخشی از کتاب خاطراتش با عنوان پایاب شکیبایی جزییات ۵ بار استعفای خود در سالها ۹۲ تا ۱۴۰۰ را روایت کرده است! این بخش از کتاب را در ادامه میخوانید:
«نخستینبار که تا مرز کنارهگیری پیش رفتم، در سفر نخست آقای رئیسجمهور به نیویورک در سال ۱۳۹۲ بود. برخی مشاورین آقای رئیسجمهور بدون هماهنگی تلاش کرده بودند نشست وزرای خارجۀ پنج به اضافه یک و ایران را به نشست سران تبدیل کنند.
دومین بار طرحی پیرامون کمیته نیازهای هسته ای کشور بدون هماهنگی با وزارت امور خارجه برای زمامداران کشور فرستاده شده بود، که گفتگوها را پیشاپیش محکوم به شکست میکرد.
سومین نوبت به دنبال شکایت از بی توجهی سایر وزارتخانهها به بایستههای بنیادین سیاست خارجی و به ویژه در ارتباط با ناهماهنگی در پیوندهای با روسیه بود که انجام وظیفۀ وزیر امور خارجه را برهم ریخته بود. ناگفته نماند که وزارت امور خارجه برای دفاع از پیوندها با روسیه وارد شده بود.
نوبت دیگر، بر سر ِ سفر بشار اسد در اسفندماه ۱۳۹۷ بود.
کنارهگیری بعدی مربوط به فعالیتهای دیپلماتیک ما برای شکست دادن تلاش آمریکا برای بازگرداندن قطعنامه های شورای امنیت در برابر ایران در تابستان و پاییز ۱۳۹۹ بود.
آقای پوتین یک پیشنهاد مطرح کرده بود که به نظر وزارت امور خارجه میبایست با روش دیپلماتیک با آن برخورد میشد.
در شورای عالی امنیت ملی و در دولت با لحنی تند مخالفت کردند، که توهین به وزارت و وزیر امور خارجه بود. پس از آن تقاضا کردم از حضور در هیأت دولت معاف شوم، که موافقت نشد.
🔹آقای ظریف دقایقی قبل هم اعلام کرد که از معاونت راهبردی دولت اقای پزشکیان استعفا داده است!