قالیباف: شرایط کشور چنان حساس است که نمیتوان در آن آزمون و خطا کرد
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با حضور در برنامه «میزگرد اقتصادی» گفت: حتماً بخشی از مشکلات بهخاطر تحریمهاست، اما بخشی هم حاصل بیتدبیری داخلی است. به همین دلیل دخل و خرج زندگی مردم یکی نیست.
به گزارش خبرنگار صنعت مالی، محمدباقر قالیباف نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، شامگاه جمعه – ۲۵ خردادماه – از ساعت ۲۲ و ۴۵ دقیقه با حضور در برنامه «میزگرد اقتصادی» شبکه یک سیما، دیدگاهها، راهبردها و برنامههای خود را در حوزه اقتصادی تشریح کرد.
در این نشست مجید شاکری و سید امیرسیاح به عنوان مشاوران محمدباقر قالیباف و حسین حسین زاده بحرینی، داود دانش جعفری و یحیی آل اسحاق در مقام کارشناسان سوالکننده از این نامزد انتخابات ریاست جمهوری حضور داشتند.
در ادامه به گزیده ای از سخنان آقای محمد باقر قالیباف در این میزگرد اقتصادی می پردازیم:
- شرایط کشور چنان حساس است که نمیتوان در آن آزمون و خطا کرد | نمیتوان مدیریت کشور را در سطح عالی اجرایی به فردی داد که نتواند مدیریت کند | مدیریت قوی اساس کار است.
- نباید رئیسجمهوری بیاید که تازه بخواهد ایدههایش را تمرین کند، کارنامۀ لازم را نداشته باشد و نتواند در شرایط سخت اجماع درست کند.
حتماً بخشی از مشکلات بهخاطر تحریمهاست، اما بخشی هم حاصل بیتدبیری داخلی است | ناکارآمدی ریشۀ اصلی فساد و حیفکردن سرمایههاست.
- مهار تورم و رشد اقتصادی: دو محور اصلی برنامۀ اقتصادی قالیباف
- من در مجلس شبانهروز با برنامۀ هفتم زندگی کردم | در جلسۀ سران قوا، بهشدت با بهتأخیرافتادن اجرای قانون بانک مرکزی مخالفت کردم | باید یک سپر حمایتی برای اقشار ضعیف درست کنیم.
- در مسئولیتهای اجرایی، دستورهایم را تا کانکس و کارگاه دنبال میکردم؛ نمیگذاشتم مثل دیگران در اتاق بعدی متوقف شود.
- شما از من ضمانت برای وعدههایم میخواهید؟ کارنامۀ من در بخشهای مختلف ضمانت من پیش شماست.
- قانون مثل گواهینامهای است که به فرد حق رانندگی میدهد؛ اما قانون رانندگی نمیکند | نمیتوانیم ریسک آزمون و خطا را برای ادارۀ کشور بپذیریم.
- حتی بهترین قانونها یک کاغذی بیشتر نیستند؛ یک مدیر آگاه و قوی باید آنها را تبدیل به واقعیت کند و آن را بر روی زمین و به سفرۀ مردم بیاورد.
- باید لوازم اولیۀ جهیزیه را برای جوانان تضمین کنیم و برای اقشار ضعیف سپر حمایتی ایجاد کنیم .
- در شهرداری، بهجای زدن کلنگ افتتاح، تابلوی روزشمار نصب میکردم تا مردم بر من نظارت کنند.
- هزینۀ بیعرضگی خودروساز دولتی را نباید از جیب مردم برداشت | خودروهایی که عرضه میشود در مقایسه با خودروهای کشورهای همسایه بین ۳ تا ۴ برابر در قیمت گرانتر است .
- چون مطمئنم میتوانم در این شرایط سخت به مردم کمک کنم پا به میدان گذاشت.
- دویست کیلومتر مترو را چگونه ساختم؟ در هر سه دولت هم تحریم خارجی بودیم، هم تحریم داخلی | ایران دهها برابر ظرفیت بیشتری از تهران دارد.
- نیروهای شرکتی با علم بیشتر و کار بیشتر حقوق کمتر از کارمند میگیرند و این اشتباه است | آنها شهروند درجهدو شدهاند!
- هرچه کار تصدیگری هست از دولت میگیریم و به مردم میدهیم؛ دولت باید تولیگری کند.
- باید امکان ساخت مسکن را به روستاها ببریم تا کاربریهای توریستی، تولیدی و تولیدات کوچک توسعه یابد.
- وقتی هفتتپه و پارس مغان را میفروشیم و پس میگیریم، بخش خصوصی سرمایهگذاری نمیکند| من حتماً با این رفتارها مخالفم | گشایش سرمایهگذاری خارجی و ورود سرمایههای حبسشده در بانکها به تولید را دنبال میکنم.
- ما حتماً مابهالتفاوت تورم را به حداقل حقوق قشر پایین خواهیم داد.
- یکی از مهمترین تمرکزهای من این است که باید اقتصاد را پیشبینیپذیر کنیم.
- بدون بازار ثانویۀ بورس نمیتوانیم شرکتهای بزرگ و تولید داشته باشیم | آیا با نرخ بهرۀ ۳۵درصد مردم پولشان را به بورس میبرند؟
- سیاستهای غلط موجب شده واردات جذابیت بیشتری نسبت به صادرات داشته باشد.
در ادامه برنامه مشاور اقتصادی قالیباف آقای امیر سیاح درباره مجوزهای کسبوکار در مجلس یازدهم گفت: تمامکردن انحصار مجوزهای کسبوکار به مردی جنگی همچون قالیباف نیاز دارد که با تصویب دو قانون مقرراتزدایی و تسهیل صدور مجوزها در مجلس یازدهم گام بزرگی در حل مشکل تحریم داخلی برداشته شد.
شاکری نیز در ادامه بحث ها گفت: دکتر قالیباف نسبتبه رقبای خود تسلط بهتر و بیشتری دربارۀ تنظیم قانون برنامۀ هفتم و قانون بانک مرکزی دارد. و خاطر نشان کرد که دکتر قالیباف آمادگی ایستادگی دربرابر هزینههای سیاسی اصلاح نظام بانکی را دارد و در برنامۀ هفتم توسعه و قانون بانک مرکزی در مجلس یازدهم ابزارهای بیسابقهای را در اختیار دولت برای مهار تورم و ناترازی قرار داده است.