معاون اعتباری بانک کشاورزی در نشست فقرزدایی، تامین مالی خرد و توانمندسازی، از برنامه آتی این بانک برای پرداخت هدفمند تسهیلات خُرد با هدف مصرف تسهیلات در زنجیره های ارزش خبر داد.
به گزارش صنعت مالی به نقل از روابط عمومی بانک کشاورزی، محمدرضا پویافرد روز یکشنبه پنجم اسفندماه در جلسه ای که با هدف گفتمانسازی عدالت اجتماعی با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و معاون وزیر کار و رفاه اجتماعی در موسسه کار و تامین اجتماعی برگزار شد، ضمن ارائه گزارش عملکرد این بانک در طرح تامین مالی خُرد با رویکرد بانکداری پیوندی، برنامه های آتی بانک کشاورزی در حوزه تامین مالی خرد را برشمرد.
وی با بیان این که از ابتدای سال جاری تاکنون 62.2 همت تسهیلات خرد کمتر از 500 میلیون تومان پرداخت شده که از لحاظ تعداد 95 درصد تسهیلات پرداختی این بانک بوده است، اظهار داشت: حمایت از توسعه زنجیره های تامین بخش کشاورزی، توسعه تامین مالی زنجیره های تولید، حمایت از طرح های توانمند سازی روستاییان و عشایر و پرداخت هدفمند تسهیلات خُرد با هدف مصرف تسهیلات در زنجیره های ارزش در دستور کار بانک کشاورزی قرار دارد .
پویافرد با اشاره به این که فروش محصول، دغدغه مهم تولیدکنندگان است، گفت: به کمک پلتفرم پالیز بانک کشاورزی، تولیدکنندگان محصولات روستایی می توانند به درآمد مناسب دست یابند؛ همچنین در قالب کشاورزی قراردادی در سامانه پالیز، غالب گردش پول به صورت غیر نقدی از طریق کیف پول مجازی صورت می گیرد و تولید کننده و خریدار از حاشیه امنیت و سودآوری بالایی در معاملات بهره خواهند برد.
وی تصریح کرد: طرح تامین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی از سال 1379 با هدف توانمند سازی جوامع روستایی با همکاری صندوق بین المللی توسعه کشاورزی ملل متحد (IFAD) ، بانک کشاورزی و موسسه تاک در بیش از 2000 روستا اجرا شده و بانک کشاورزی از ابتدای اجرای این طرح تاکنون بیش از 7.300 میلیارد ریال تسهیلات بدون اخذ تضمین به 7.984 گروه خودیار شامل 70.000 نفر عضو پرداخت کرده است.
پویافرد با ذکر این که در این طرح بیش از 90 درصد اعضای گروه ها را زنان تشکیل داده اند و سهل ترین شرایط برای پرداخت تسهیلات به گروه های خودیار و بدون اخذ تضمین لحاظ شده است، گفت: به دلیل آموزش های مرتبط با اشتغال و بانک پذیری به گروه های خودیار، نرخ نکول کمتر از 2 درصد بوده که نشانه اثرگذاری بالای این طرح است.
وی ضمن قدردانی از همکاری بازیگران این طرح از جمله موسسه تاک و سازمان بهزیستی، نقاط قوت طرح تامین مالی خُرد با رویکرد بانکداری پیوندی را شامل حفظ و رونق کسب و کارهای کوچک خانگی و سنتی، افزایش اشتغال پایدار روستایی و کاهش نرخ مهاجرت روستائیان به شهرها برشمرد.
پویافرد خاطر نشان کرد: انتظار می رود در ادامه این طرح، با تشکیل کانون گروه های خودیار، ارتباط تولید کنندگان خُرد محلی با شرکت های تولیدی بزرگ با هدف افزایش بازار و ارتقای کیفیت محصولات تولیدی روستاییان تقویت شود.
معاون اعتباری بانک کشاورزی در ادامه اظهار داشت: به منظور حمایت از افزایش تولید گوشت قرمز توسط عشایر، بررسی و پرداخت تسهیلات به عشایر و تشکل های عشایری در دست اقدام است و طی یازده ماهه سال جاری بیش از 3 هزار میلیارد ریال به معرفی شدگان سازمان امور عشایر پرداخت شده است.
وی افزود: طی یازده ماهه سال جاری بیش از 26 هزار فقره تسهیلات به مبلغ 37 هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال زایی به معرفی شدگان نهاد های حمایتی ( کمیته امداد و سازمان بهزیستی) توسط شعب بانک پرداخت شده است.
پویافرد همچنین به پرداخت تسهیلات برای ساخت و نوسازی مسکن در روستا ها و تامین بخشی از هزینه های مسکن مدد جویان نهاد های حمایتی توسط بانک کشاورزی اشاره کرد و گفت: طی یازده ماهه سال جاری بیش از 35 هزار میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان ساخت مسکن روستایی و معرفی شدگان نهاد های مزبور توسط شعب بانک پرداخت شده است.
این گزارش می افزاید: در این جلسه جسیم مصطفوی مدیرعامل موسسه تاک با بیان این که بانک کشاورزی 23 سال است از طرح تامین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی حمایت می کند و تنها بانکی است که موافقت کرده تا نظام اجتماعی جایگزین وثیقه شود، از این بانک قدردانی کرد و گفت:شایسته است که دولت از بانک کشاورزی در زمینه تامین منابع مالی این حوزه حمایت کند.
مصطفوی اظهار داشت: پرداخت وام های تصاعدی به گروه های خودیار، ابتکار عمل و اقدام ارزنده بانک کشاورزی بر اساس طرح مطالعاتی این بانک بوده است که نقش مهمی در اثرگذاری طرح داشته و امکان ارزیابی اثربخشی طرح را فراهم کرده است.