شهشهانی پور در برنامه بازدید فعالان رسانه ای و سرمایه گذاری در عین حال که معتقد است احیاء سپاهان به سمت تولید ۲۰ هزار تن کنسانتره پیش میرود اما برخی بازدید کنندگان بر چالشهای قیمت گازوئیل و ابهامات سرمایهگذاری تاکید داشتند.
به گزارش خبرنگار صنعت مالی، در روزهای اخیر، جمعی از فعالان حوزه بورس، معدن، سهامداران و ایثارگران انقلاب اسلامی از معادن شرکت احیا سپاهان بازدید کردند.
این بازدید با هدف رفع ابهامات و پاسخگویی به سوالات سهامداران و سرمایهگذاران در خصوص فعالیتهای این شرکت برگزار شد.
در این برنامه، مدیران ارشد شرکت از جمله آقایان شهشهانی پور، طهماسبی، عامری و نیک آیین حضور داشتند و به سوالات شرکتکنندگان پاسخ دادند.
ظرفیتهای تولیدی و برنامههای آتی شرکت
ایمان عامری، مدیر مجتمع معادن سنگ آهن احیا سپاهان، در این بازدید اعلام کرد که شرکت توانسته است با افزایش بهرهوری، تولید خود را از مرز یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن عبور دهد و رکورد جدیدی در این زمینه ثبت کند.
وی پیشبینی کرد که تا پایان سال جاری، این رقم به حدود دو میلیون تن برسد.
عامری همچنین به ظرفیتهای معدنی منطقه اشاره کرد و گفت: «منطقه معدنی احیا سپاهان دارای ذخایر آبرفت سنگ آهن است و کل خاک ۵۶ کیلومتر مربعی آن حاوی آهن است. سهم آهن در این خاک حدود ۵ درصد وزنی است که پس از پیشفرآوری، ۹۵ درصد آن بهعنوان باطله دپو میشود.»
وی افزود: «برای بهینهسازی فرآیند استخراج، دستگاههای پیشفرآوری را بهگونهای تنظیم کردهایم که آهن با عیار ۴۰ تا ۴۵ درصد استخراج شود. هزینه پیمانکاری نیز بر اساس درصد وزنی آهن استخراجشده متغیر است.»
مدیر مجتمع معادن سنگ آهن احیا سپاهان به چالشهای هزینهای شرکت نیز اشاره کرد و گفت: «با توجه به اینکه نرخ گازوئیل برای صنایع با مصرف بالا ۲۸۰۰ تومان به ازای هر لیتر تعیین شده است و میزان مصرف ماهانه مجموعه ما حدود سه میلیون لیتر است، در محدوده این قیمتگذاری قرار میگیریم.»
شهشهانی پور، مدیرعامل شرکت احیا سپاهان، در این بازدید از برنامههای آتی شرکت برای احداث کارخانه کنسانتره خبر داد. وی اعلام کرد که شرکت در سال آینده با سرمایهگذاری ۳۰۰۰ میلیارد تومانی، کارخانهای با ظرفیت تولید ۲۰ هزار تن کنسانتره احداث خواهد کرد.
شهشهانی پور در این خصوص گفت: «برای تولید ۲۰ هزار تن کنسانتره، نیاز به استخراج حدود یک میلیون تن سنگ داریم. این فرآیند نیازمند حمل ۴۴ تا ۵۰ برابر سنگ است تا بتوانیم به عیار ۲۲ درصد دست یابیم.»
وی همچنین به خرید ۶۰ درصدی سهام شرکت کاریز پارت در پایان سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: «۴۰ درصد باقیمانده سهام این شرکت همچنان در اختیار مالکان قبلی است.»
مدیرعامل احیا سپاهان به ذخایر معدنی شرکت نیز اشاره کرد و گفت: «ذخیره هر یک از معادن قاسمآباد و اسفیز کدکن حدود ۴۰ میلیون تن با عیار بالای نیم درصد برآورد شده است. پروانه بهرهبرداری اولیه ۳۰۰ هزار تن بود، اما بر اساس اکتشافات انجامشده، این رقم را به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن افزایش دادیم.»
وی افزود: «برای رفع شبهات، پروانه بهرهبرداری را تا ۵ میلیون تن اصلاح کردیم و بر این اساس باید حقوق دولتی پرداخت کنیم. البته تا زمان بهرهبرداری، این اقدام به نفع مجموعه نیست، چراکه باید حقوق دولتی آن را پرداخت کنیم.»
شهشهانیپور در پایان به آینده صنعت مس اشاره کرد و گفت: «در حالی که در گذشته آهن به دلیل توسعه فولاد در چین آیندهدار بود، امروز عصر دیجیتال است و همه چیز به مس منتهی میشود.
قیمت مس کاهش پیدا نمیکند و ارزش افزودهای که ایجاد میکند، قطعاً از سنگ آهن بیشتر است.»
وی همچنین از برنامههای شرکت برای احداث کارخانههای کنسانتره در سال آینده خبر داد و گفت: «امیدواریم سال آینده آغاز کلنگ زنی و ساخت کارخانههای کنسانتره را داشته باشیم.
این پروژه نیازمند سرمایهگذاری ۳۰۰۰ میلیارد تومانی است و ما ماشین آلاتی با قیمتهای بالا در اختیار داریم که برخی از آنها تا ۲ میلیون دلار ارزش دارند.»
این بازدید دو روزه با هدف معرفی ظرفیتهای آتی شرکت احیا سپاهان و رفع ابهامات سهامداران و سرمایهگذاران برگزار شد.
شرکت با برنامه های بلندپروازانه خود در حوزه احداث کارخانههای کنسانتره و افزایش تولید، گامهای مهمی در جهت توسعه صنعت معدن و فلزات ایران برداشته است.
با این حال، برخی از فعالان حوزه معدن معتقدند که هنوز ابهاماتی در خصوص برخی قراردادها و سرمایهگذاری های این شرکت وجود دارد که نیاز به شفاف سازی بیشتر دارد.
بیشتر بخوانید
صندوق تضمین اصل سرمایه و نحوه درآمدزایی+ بررسی دارایی 5 صندوق