دکتر احمد حیدری در کنفرانس بینالمللی فناوریهای مالی و اقتصادی به نیاز به ارتباط بین دانشگاهها و صنعت تأکید کرد و گفت: با مدیریت صحیح و بهرهگیری از علم و فناوری، ظرفیتهای طبیعی ایران میتواند تبدیل به ثروت شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صنعت مالی، دکتر احمد حیدری، رییس کانون فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی و معاون پارلمانی و حقوقی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، در کنفرانس بینالمللی فناوریهای مالی و اقتصادی با اشاره به تاریخچه دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی سالهاست که با همت فارغالتحصیلان خود، بهعنوان یک تشکیلات منسجم و فعال، توانسته خدمات بزرگی به کشور ارائه کند. این دانشگاه با حمایتهای مردمی و تلاش جوانان شکل گرفت و امروز بیش از ۶ میلیون فارغالتحصیل، ۶۰ هزار عضو هیئت علمی تماموقت و نیمهوقت و بیش از یک میلیون دانشجو دارد. این مجموعه توانسته است با بهرهگیری از این ظرفیتها، نقش مؤثری در حل چالشها و مسائل کشور ایفا کند.
وی ادامه داد: کنفرانس امروز نیز گامی دیگر در این راستا است. مقالات متعددی از داخل و خارج کشور برای این کنفرانس ارسال شده و موضوعات متنوعی مانند هوش مصنوعی، تجارت الکترونیک، بانکداری، بورس و بیمه مورد بررسی قرار گرفته است. هدف ما ارائه راهحلهای علمی و عملی برای مسائل کشور، با همراهی اساتید و دانشجویان توانمند است.
حیدری با تاکید بر ظرفیتهای گسترده ایران گفت: ایران اسلامی ما با تاریخ و تمدن چند هزار ساله، ظرفیتهای کمنظیری دارد. از معادن غنی گرفته تا کشاورزی، دامپروری، گردشگری، صنایعدستی و نیروی انسانی جوان و مستعد. این ظرفیتها، در کنار نعمت ولایت و انقلاب اسلامی، میتوانند به ثروت تبدیل شوند، بهشرطی که با مدیریت صحیح و بهرهگیری از علم و فناوری همراه شوند.
وی افزود: دانشگاهها و نخبگان علمی میتوانند حلقه واسطی باشند میان این ظرفیتهای طبیعی و مدیریتی، تا علم و فناوری به خدمت این امکانات درآید. کنفرانس امروز نیز به دنبال پاسخ به این سؤال است که چگونه میتوان ظرفیتهای موجود در بانکها، بیمهها و بورس را در جهت حل مشکلات مردم به کار گرفت. برای مثال، با نگاه علمی میتوان ناترازیهایی مانند مسکن، انرژی و مالی را بررسی و برطرف کرد.
وی گفت: فناوری به نظر من قابلحل است و راهحلهای دقیق و بزرگی برای مشکلات کشور ارائه میدهد. اما ما نتوانستیم میان دانشگاهها، اساتید و مسائل و مشکلات کشور و ادارات ارتباط منطقی برقرار کنیم. تحقیقاتی که در دانشگاهها انجام میشود و پایاننامهها و مقالات بسیار ارزشمندی که در اختیار داریم، متأسفانه مورد استفاده وزارتخانهها، استانداران و سایر مسئولین قرار نمیگیرند. کانون مصمم است که با ایجاد یک شبکه بزرگ و همراهی دانشجویان، اساتید و مدیران دانشگاهی، پل ارتباطی مستحکمی میان دانشگاهها و دولت، مجلس و قوه قضاییه انقلابی ایجاد کند. این اقدامات میتواند شرایط زندگی نخبگان کشور را تغییر داده و آنها را امیدوار کند که پژوهشها و تلاشهایشان مثمر ثمر خواهد بود.
حیدری در ادامه به مشکلات ناترازی انرژی در کشور اشاره کرد و گفت: در تمام دنیا مصرف سوخت خودروها نرمال است، اما در کشور ما مصرف بسیار بالاتر از استاندارد جهانی است. مردم که مقصر نیستند؛ آنها خودرویی میخرند و از آن استفاده میکنند. اما اگر علم و فناوری در کنار صنعت خودروسازی قرار گیرد، میتوان مصرف سوخت را کنترل کرد. اکنون ما سالانه میلیاردها دلار بنزین وارد میکنیم، درحالیکه میتوانیم بهجای واردات، صادرکننده بنزین باشیم. این وضعیت فقط مربوط به سوخت نیست؛ ما در تمام حوزههای انرژی، از برق و آب گرفته تا گاز، حدود چهار برابر استاندارد جهانی مصرف میکنیم.
وی تأکید کرد: اگر فناوری را به صنعت وارد کنیم و به اساتید، دانشجویان و نخبگان اعتماد کنیم، میتوانیم به بهرهوری بالاتری برسیم. قانون یک درصد بودجه پژوهش باید بهدرستی اجرا شود. اگر این بودجهها در اختیار دانشگاهها و مراکز علمی قرار گیرد، هم مشکلات علمی و پژوهشی حل میشود و هم مشکلات مردم و ظرفیتهای کشور بهتر مدیریت خواهد شد.
دکتر حیدری در پایان گفت: اگر ما مصرف انرژی را بهینه کنیم و فناوری را در این حوزه وارد کنیم، کشور سالانه بیش از ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار صرفهجویی و درآمد خواهد داشت. این در حالی است که امروز ما فقط در حوزه واردات بنزین حدود ۵ تا ۶ میلیارد دلار هزینه میکنیم، درحالیکه ایران بهعنوان دومین یا سومین کشور دارای ذخایر گاز دنیا، ظرفیتهای بیشماری برای تبدیل به یک صادرکننده بزرگ انرژی دارد.
انتهای پیام/