نماینده سابق مجلس گفت: در مقطع کنونی انتقال پایتخت به صلاح نیست و هزاران میلیارد تومان هزینه در پی دارد؛ در صورتی که دولت با مشکلاتی از قبیل کسری بودجه، ناترازی انرژی، آلودگی هوا، مشکل در پرداخت حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان و بازنشستگان مواجه بوده و بهتر است ابتدا این مشکلات را رفع کند و سپس بر موضوع انتقال پایتخت تمرکز داشته باشد.
محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس یازدهم در گفتگو با پایگاه خبری صنعت مالی، درباره طرح انتقال پایتخت به سواحل مکران گفت: موضوع انتقال پایتخت نزدیک به دو دهه است که مطرح شده و گزینههای متعدد از جمله چندپایتختی را مطرح کردهاند ولی بنا به دلایلی این طرح به مرحله اجرا درنیامده است.
وی افزود: در مقطع کنونی انتقال پایتخت به صلاح نیست و هزاران میلیارد تومان هزینه در پی دارد؛ در صورتی که دولت با مشکلاتی از قبیل کسری بودجه، ناترازی انرژی، آلودگی هوا، مشکل در پرداخت حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان و بازنشستگان مواجه بوده و بهتر است ابتدا این مشکلات را رفع کند و سپس بر موضوع انتقال پایتخت تمرکز داشته باشد.
نماینده سابق مجلس با بیان اینکه متأسفانه مکران مکان مناسبی برای انتقال پایتخت به آن نیست، گفت: شاید هدف از انتخاب مکران، کمک به رفع محرومیت در این منطقه از کشورمان است ولی باید واقعبینانه به این موضوع نگریست؛ چون معمولاً پایتخت را در نزدیکی مرزها بنا نمیکنند و لذا اگر دولت به دنبال رفع محرومیت و کمک به توسعه مکران است، راههای دیگر مانند جذب سرمایههای داخلی و خارجی و مولد کردن اقتصاد در این مناطق و توسعه کسب و کارهای ساحلی و گردشگری را برگزیند.
آصفری بیان کرد: بهتر است دولت بر مسائل حاشیهای تمرکز نداشته باشد و برروی اصول و مشکلات اصلی کار کند. اقتصاد ایران از این تصمیمات بسیار ضربه دیده و نباید اجازه داد بیش از این ضربه بخورد. رئیسجمهور به صراحت میگوید پولی برای ساخت مسکن مطابق برنامه هفتم توسعه نیست و در پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان و بازنشستگان با مشکل روبهروست ولی اکنون چطور معاون اول ایشان انتقال پایتخت را مطرح میکنند؟!
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه از نظر امنیتی هم مکران گزینه مناسب برای پایتخت شدن نیست، گفت: تهدیدات امنیتی بسیاری در این منطقه وجود دارند و تا زمانی که رفع نشوند نمیتوان به انتقال پایتخت به این نقطه از کشور فکر کرد. بهتر است به جای این موضوعات دولت فکری برای فروش نفت، رفع تحریمها، جذب سرمایههای خارجی و داخلی و پیشبرد پروژههای خرد و کلان اقتصادی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: