SSL مخفف Secure Socket Layer به معني «لايه اتصال امن» و پروتکلي (مجموعه اي از قوانين) جهت برقراري ارتباطات ايمن ميان سرويس دهنده و سرويس گيرنده در اينترنت است.
زمانی که شما در حال خرید از یک وب سایت یا پر کردن فرمی هستید اطلاعات باید از سمت شما به سرور برسه.حالا توی این راه هکر ها میتونن این اطلاعات رو در صورتی که وب سایتی نکات امنیتی رو رعایت نکنه ببینن و در واقع اونا رو بدزدند.
برای اینکه این اتفاق نیفته اطلاعات باید زمانی که میخوان از سمت شما به سرور برن رمز گذاری بشن که توی راه کسی نتونه ازشون سوء استفاده کنه و دقیقا کار ssl یا اس اس ال همین است .
حالا سوالی که پیش میاد این است که ما از کجا میتونیم بفهمیم که سایتی دارای اس اس ال (ssl) هست یا نه ؟
جوابش خیلی ساده است سایت های دارای پروتکل ssl چند تا نشانه دارند :
1- کنار اسمشون توی مرورگر یک علامت قفل وجود داره مثل تصویر زیر
توی بعضی از مرورگر ها مثل فایرفاکس قبل از اسم سایت یک کلمه HTTPS هم مینویسد ،دقیقا مثل تصویر بالا.اما توی بعضی از مرورگر ها مثل گوکل کروم فقط علامت قفل وجود داره و کلمه HTTPS رو ننوشته است.
2- نکته دوم برای شناسایی اینکه یک وب سایت امن است یا خیر اینه که روی این قفل یک کلیک کنید و پیامی که مشاهده میکنید نوشته که این سایت امن هست یا خیر ، مثل تصویر زیر
3- راه سوم هم برای اینکه ببینیم سایت امن هست یا خیر این است که ببینیم توی آدرس سایت از HTTPS استفاده شده باشد نه HTTP
حالا که فهمیدیم ssl چیست ،بد نیست بدونیم از کجا تهیه میشه
برای تهیه اس اس ال ما نیاز به لایسنس داریم که شرکت های هاستینگ میفروشن ولی یک مدل رایگان هم وجود داره که شرکت let’s encrypt اون رو ارائه میکنه.
نکته آخری هم که باید بگم تاثیر ssl روی سئو هست،گوگل به سایت هایی که دارای این پروتکل باشند رتبه بهتری میده و بیشتر جزو نتایج خودش میاره.پس همیشه از طراح سایتتون بخواین که اس اس ال رو برای ساییتتون فعال کنن