در این مراسم از نخستین سکوی تامین مالی جمعی قرضالحسنه که به همت بانک قرضالحسنه مهر ایران و با همکاری صندوق نوین راهاندازی گردیده رونمایی شد.
به گزارش صنعت مالی به نقل از روابط عمومی صندوق نوین، در مراسم رونمایی از سکوی تامین مالی جمعی کیوکراد در غرفه صندوق توسعه فناورهای نوین در شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی از نخستین سکوی تامین مالی جمعی قرضالحسنه که به همت بانک قرضالحسنه مهر ایران و با همکاری صندوق توسعه فناورهای نوین راهاندازی گردیده رونمایی شد.
گفتنی است Qcrowd یا پلتفرم تامین مالی پایدار یک سازو کار حمایتی اعطای وام قرض الحسنه و هبه در بستر یک نرمافزار جمعی سپاری برای آن دسته از طرحهایی است که بتوانند ایجاد و توسعه یابند.
از جمله اهدافی که این صندوق تامین مالی دنبال میکند نوآوری در مدل کسب و کار و شفافیت است که مشارکت و اعتماد به دنبال دارد . در این نوع تامین مالی ابتدا محل مصرف مشخص شده و سپس جذب منابع صورت میگیرد تا تخصیص منابع به شکل بهینه باشد.
این پلتفرم در فاز نخست برای تامین مالی کسب و کارهای خرد در دو حالت هبه و قرض الحسنه فعالیت میکند.
در این فناوری پنل به عنوان نهاد معتمد طرح را شناسایی و طرحها را با شاخصها لازم همسویی میکند به آن دسته از طرحهایی که بتوانند در قالب تحصیلات خود و به صورت پایدار ایجاد و توسعه شوند انتخاب و به پلتفرم معرفی میشوند.
ارزش افزوده این طرح نسبت به سایر طرحهای تامین سرمایه اولویت همزمان عایدی اقتصادی و اجتماعی است.
ضرورت ایجاد صندوق کیو کراد ، بهینه بودن فرصت ایجاد یک سامانه جمع سپاری براساس مدل قرض الحسنه با توجه به نیاز موجود و جاری بدان، توسعه زیست بوم تامین مالی جمعی در مدل قرض الحسنه از طریق بستر سازی پلتفرمی، نهادینه سازی و توسعه بستر و روشهای خیر جمعی بر اساس مدل قرض الحسنه در جامعه ازجمله صورت های ایجاد این صندوق مالی است.
این صندوق بر اساس سازوکار ایجاد اشتغال از طریق ایجاد پیشرانهای کسب وکار و همکاری با پیشرانها از پیش از تاسیس کسب و کار تا ایجاد و سپس پایدار سازی آن طراحی شده و از زنجیره تامین ایجاد کسب و کار تا زنجیره ارزش و سپس فروش و شبکه های توزیع صنایع تبدیلی و صادراتی ،ایجاد سازو کارهایی با هدف تضمین یا تسهیل تضمین پایداری کسب و کارهای با همکاری پیشرانها حمایت میکند.
همچنین ازجمله مزایای این صندوق حمایت از کسب و کارهای دارای اثر اجتماعی و محیط زیستی است . این صندوق ابزاری جهت شفافیت مسئولیت اجتماعی شرکتها میباشد .
از جمله دیگر مشخصات این پلتفرم این است که کیو کراداولین پلتفرم تامین مالی قرض الحسنه و هبه به شمار میرود که به کسب و کارهای اجتماعی اولویت میدهد و مشارکت نهادهای معتمد را به دنبال دارد .
دستاوردهای کارکردی این صندوق جهت دهی به بودجه مسئولیت اجتماعی بانک ، استفاده از بودجه مسئولیت اجتماعی سازمانهای مشتری بانک ، مشارکت خیرین فعال در حوزه کسب و کار است .
همچنین جهت دهی صندوقهای قرض الحسنه برای حمایت از کسب و کار در مدلهای قرض الحسنه و هبه ، جهت دهی اوراق قرض الحسنه به اشتغال ، توسعه تفاهم نامه حمایتی و مشارکت با نهادهای حمایت کننده کسب و کار ،جهت دهی منابع سمن ها و گروه های جهادی به اشتغال انتشار اوراق قرضه اجتماعی است.