رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: یکی از مهمترین چالشهای اقتصاد ایران، موضوع تامین مالی است. در سال ۹۲ و بعد از تغییر دولت، به وزیر بعد اقتصاد توصیه کردم که بایستی اشراف اقتصادی ایجاد شود.
به گزارش صنعت مالی، سید شمس الدین حسینی در نشست افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی گفت: در سالهای نخست این نمایشگاه با محوریت بازار سرمایه برگزارمیشد، اما در چند سال اخیر بانک و بیمه هم به آن اضافه شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: یکی از مهمترین چالشهای اقتصاد ایران، موضوع تامین مالی است. در سال ۹۲ و بعد از تغییر دولت، به وزیر بعد اقتصاد توصیه کردم که بایستی اشراف اقتصادی ایجاد شود.
وی افزود، امروز هر فردی که گزینه وزارت اقتصاد در دولت چهاردهم شود، از او خواهم پرسید که برنامه شما برای صنعت مالی چیست؟
حسینی تاکید کرد، بنا به دلایل مختلف هنوز تا سطح استاندارد تامین مالی فاصله داریم. در برنامه هفتم نیز روی این موضوع تاکید شده است.
به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، هنوز ترکیب مجلس به صورت کامل شکل نگرفته، دولت نیز هنوز مستقر نشده است. برنامه توسعه هفتمنیز به تازگی ابلاغ شده است. اما اگر بخواهیم به عنوان یک فضای مشترک، روی برنامه هفتم توسعه، متمرکز شویم باید به موضوع رشد اقتصادی توجه کرد. در این قسمت نیز روی بهره وری، بهبود محیط کسب و کار، مردمی سازی و تجهیز منابع تاکید شده است.
وزیر اسبق اقتصاد با اشاره رشد اقتصادی زیر یک درصد دهه اخیر، تاکید کرد، یک نیاز در سطح کشور برای تحقق رشد هشت درصد، تامین مالی است. تامین مالی ایران به صورت سنتی مبتنی بر سیستمبانکی و استفاده از پایه پولی بوده که منجر به تشدید تورممیشود.
وی در بخش دیگری از مباحث خود به موضوع قیمت گذاری دستوری اشاره کرد، گفت: با کاهش انگیزه سرمایه گذاری، ناتوانبیشتر میشود و در نتیجه قیمتها شروع به افزایش میکند. وقتی یکنسخه دقیق برای اینچالش طراحی نمیشود با رویکرد زیگزاگی و غیر مستقیم مواجه میشویم.
حسینی با اشاره به تشکیل شورای تامین مالی به حکم قانون، گفت: ریاست این شورا با وزیر اقتصاد است و در این شورا به تخصیص تسهیلات و موضوعات مالیاتی پرداخته میشود.
در نمایشگاه نیز یک پنل به قانون مذکور و تامین مالی پایدار اختصاص یافته است.
با سلام و احترام
مهمترین چالش اعتماد به نفس و حذف نظامات اداری و اقتصادی است.