به گزارش صنعت مالی از تسنیم، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در همایش سیاستهای مالی و مالیاتی ایران با بیان اینکه سالها است که یکی از دغدغه های اقتصاد کشور اتکا منابع عمومی دولت از درآمدهای ناپایدار نفت به سمت درآمدهای پایدار است. در این مسیر اقدامات خوبی در گذشته انجام شده است اما ثمره آن در عمل کمتر سبب شده تا دولت کمتر وابسته به درآمد منابع طبیعی باشد و دشواری های اصلاح ساختاری را به جان بخرند.
وی افزود: شرایط تحریم، انگیزه بیشتری را برای دولت ایجاد کرد تا سهم درآمدهای پایدار را افزایش دهد. اصلاحات ساختاری که زمینه دولت وابسته به درآمدهای پایدار مالیاتی است خود دچار مشکلات و مقاومتهایی است.
وزیر اقتصاد گفت: به سبب این مقاومت ها حتی در سالهای تحریم هم شاهد تحرک جدی در گذشته نبودیم. اتفاقات کمی خوبی رخ داده است. میزان وصولی نسبت به عدد مصوب در قوانین بودجه، در سال 1400، 1401 و 11 ماهه 1402، توانسته هدفگذاری قانون را محقق کند. این موضوع قابل توجه است اما از تحول بخشی قابل توجهی برخوردار نیست. در سال های اخیر تلاش کردیم تا بر مقاومت ها سال های اخیر غلبه کنیم و هدف ما تحول کیفی در مالیات ستانی است.
دغدغه مندی دولت نسبت به رونق بخش خصوصی با چرخش در نظام مالیاتی
نقطه عطف تغییر، تغییر نسبت مالیات با تولید است. امیدوار هستیم این روند را کارشناسان در آینده بیشتر احساس کنند. ما میخواهیم دولت را به موفقیت در رونق داخلی و رشد اقتصادی وابسته کنیم. اگر دولت وابسته به رونق کسب و کارها و سودآوری و توسعه صادرات آنها باشد، نظام منافع کشور را در عرصه سیاستگذاری در برابر تولید و بخش خصوصی را متحول میکند. به عبارت دیگر دولتها نسبت به تصمیمات خود در رونق تولید حساس خواهند شد، اولا به دلیل منافع ملی و ثانیاً برای درآمدهای مالیاتی.
وی با اشاره به اینکه تغییر سنت تاریخی وابستگی به درآمدهای منابع طبیعی یک اتفاق اساسی و پایدار است، گفت: پیوند زدن سیاستهای مالیاتی که به ظاهر تامین کننده منابع عمومی اما در باطن نشان دهنده سیاستهای عمومی است، هدف اصلی ما است. هم اکنون در حال پا فشاری بر روی این موضوع هستیم.
انتهای پیام/