ظاهرا کسی مسئول تورم در کشور نیست! پزشکیان رئیس جمهور چهاردهم مهار تورم را بیشتر در گرو ارتباطات ما با کشورهای خارجی می داند و البته قسمتی از مشکل تورم را متوجه تصمیمات داخلی. او در ایام انتخابات و پس از آن گفته بود باید اختلافاتمان را رفع کنیم تا مشکل تورم و گرانی به مرور رفع شود. جالب اینکه نهادهای اقتصادی دولت هم تاکنون برنامه مشخصی برای مهار تورم و گرانی ها ارائه نکردند.
به گزارش صنعت مالی، ماه های ابتدایی دولت پزشکیان با بالا رفتن سیر صعودی قیمت کالاهای اساسی همراه شد. پزشکیان رئیس جمهور پیش تر وعده مهار تورم و گرانی ها را داده بود. او در روزهای انتخابات گفته بود همه ناراضی هستند از این وضعیت و اگر با این مشکل (تورم) مقابله نشود قطعا ما خیلی زود با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.
قیمت کالاهای اساسی در ماه های گذشته افزایش چشم گیری داشته است. قیمت مرغ پرواز کرد و هر کیلوگرم بیشتر از 100 هزار تومان فروخته می شود. قیمت نان حدود 2 ماه است که افزایش داشته است علاوه بر این گزارش ها از سطح شهر نشان می دهد نانوایی های زیادی هستند که بالاتر از قیمت مصوب نان را عرضه می کنند. قیمت انواع میوه، گوشت و سایر اقلام پر مصرف مردم نیز در طول هفته های گذشته روندی صعودی داشته است. خبری از اظهار نظر جدی و اقدام عملیاتی مهم از سوی دولتمردان مشاهده نشد و به نظر می رسد قرار نیست اتفاق خاصی برای کاهش قیمتها صورت گیرد.
علاوه بر افزایش قیمت ارزاق اصلی خانوارها، افزایش قیمت دلار، سکه و طلا نیز پیاز داغ افزایش قیمت ها در بازارهای مختلف شد. تیم اقتصادی دولت نیز غیر از حراج سکه اقدام قابل تامل دیگری انجام نداده است. دلار چیزی نمانده تا در کانال ۸۰ هزار تومان قرار گیرد و سکه تمام به مرز 55 میلیون تومان رسیده است.
اینها بخشی از سخنان مسعود پزشکیان رئیس جمهور است که پیش از انتخابات و پس از آن در مورد تورم و گرانی ها گفته بود: «وضعیت تورم در جامعه الان چطوره؟ کارمندان نمی توانند به راحتی زندگی کنند بازنشستگان و کارگران قدرت خرید ندارند یعنی دیگر قادر نیستند با این پول کمی که می گیرند و تورم وحشتناکی که با آن مواجه هستند نمی توانند هزینه های خودشون رو پوشش بدهند.»
او گفت: همه ناراضی هستند از این وضعیت و اگر با این مشکل (تورم) مقابله نشود قطعا ما خیلی زود با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد
پزشکیان در گفتگو با خبرنگاران در اولین گفتگوی تلویزیونی اش در مقابل این پرسش که برنامه شما برای مهار تورم چیست گفته بود: فکر کنم وزیر اقتصاد ما در مورد این موضوع صحبت کرده بود.
او در تکمیل صحبت هایش گفت: سیاست هایی در مجلس قبلا نوشته شده بود که اول باید آن سیاست ها و طرح ها اجرا شود و اگر آن ها پاسخ مشکلات را نداد طبعا باید یک تبصره یا بندی را در قالب لایحه به آن اضافه کرد و به مجلس ببریم و تبدیل به قانون شود تا بتوانیم آن را عمل کنیم.
وی در ادامه با اشاره به صحبت های قبلی خود گفت همانطور که گفتم باید اختلافاتمان و مشکلاتمان با همسایه های خود را حل کنیم. او ادامه داد: بخشی از اقتصاد مربوط به داخل هست و قسمتی از آن مربوط می شود به ارتباطات خارجی.
او گفت: ما تمام تلاش خودمان را خواهیم کرد و بستگی دارد به اینکه دنیا چطور با این رفتار ما برخورد کند.
پزشکیان در مورد فرماندهی واحد برای تیم اقتصادی هم گفته بود تیمی که وجود دارد کاملا هماهنگ عمل می کند.
او همچین گفت ما با حدود 40 کشور جهان در روزهای اخیر ملاقات هایی داشتیم و پیمان هایی بستیم که نهایتا یک بسته وسیعی از اقدامات است که باید با هم شکل بگیرند تا به نتیجه برسد تا این مشکل (تورم) حل شود.
رئیس جمهور چهاردهم پیش تر هم در مورد برنامه برای اداره کشور گفته بود قرار نیست برنامه جدیدی نوشته شود بلکه سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری روشن و مشخص است و همانرا اجرا می کنیم.
اظهارات رئیس جمهور در مورد مهار تورم و سر و سامان دادن به وضعیت معیشت مردم و اشاره پزشکیان به عدم ضرورت برنامه برای اجرای سیاست ها، در حالیست که اجرای سیاست های ابلاغی رهبری نیازمند برنامه اجرایی است وگرنه کلان برنامه های ابلاغی که تعیین سیاست ها است و برای اجرای هر کدام از آن ها باید برنامه ای تدوین شود.
همتی وزیر اقتصاد هم در شهریور ماه توپ تورم را به حیاط بانک مرکزی شوت کرد و به خبرنگاران گفت مسئول کاهش تورم من نیستم بلکه بانک مرکزی است.
ظاهراً بانک مرکزی دولت چهاردهم هم برنامه ای برای مهار تورم ندارد چرا که اصلا نرخ تورم ماهانه در دولت چهاردهم را نمیتوان از سایت بانک مرکزی احصا کرد. در سایت این بانک نرخ تورم ماه ها و سالهای قبل آمده است و آماری از ماه های جاری نیامده است. برنامه مشخصی هم از سوی مسئولین بانک مرکزی در مورد گرانی های اخیر ارائه نشده است.
آخرین آمار تورم در سایت بانک مرکزی مربوط به سال 1402 است و از نرخ های جدید تورم خبری نیست.
رهبر انقلاب بارها بر اهمیت نقش آفرینی مردم در بهبود وضعیت اقتصادی کشور تاکید داشتند ایشان بارها از تورم و گرانی به بیماری اشاره کردند و باتوجه به بنیه مناسب کشور بیماری تورم را قابل درمان عنوان کردند.
بیشتر بخوانید:
رهبری، رونق تولید، نگاه انقلابی، استفاده ازهمه ظرفیت ها، گرفتن تصمیمات جدی، استفاده از دانش نخبگان جوان، برداشتن موانع تولید و بهبود فضای کسب و کار و عمل به فیش های اقتصاد مقاومتی را از عوامل مهار تورم و گرانی در کشور مطرح کردند.
در پایان فقط باید امیدوار بود که دولت چهاردهم برنامه ای عملیاتی برای مهار تورم و گرانی ها داشته باشد و رها کردن بازارها به حال خود مشکل معیشت مردم و اقتصاد کشور را حل نخواهد کرد.