در دوران نوسانات اقتصادی، سرمایهگذاری در صندوق های مختلط میتواند راهکاری کارآمد برای حفظ و افزایش سرمایه باشد. این نوع صندوقها با ترکیب متعادل سهام و اوراق با درآمد ثابت، فرصتی مناسب برای سرمایهگذاران با ریسکپذیری متوسط به شمار میآید. در این مطلب با جزئیات بیشتری درباره آنها آشنا خواهید شد.
به گزارش صنعت مالی، سرمایهگذاری راهکاری است که افراد در دوران تورم برای حفظ قدرت خرید و افزایش آن انجام میدهند. سرمایهگذاری را میتوان با توجه به شرایط شخصی در بازارهای مالی مختلف انجام داد. بورس، طلا، مسکن، ارز و … بازارهایی هستند که میتوان در آنها فعالیت داشت.
هر یک از بازارهای یاد شده ویژگیهای خاص خود را دارد و عوامل گوناگونی بر آن تاثیر میگذارد. از آنجا که بررسی عوامل موثر بر بازارها زمان قابل توجهی میطلبد، راهکار مناسب میتواند انتخاب صندوق های سرمایهگذاری یا استفاده از خدمات سبدگردانی باشد.
معمولا سپردن سرمایه به خدمات سبدگردانی به سرمایه اولیه قابل توجهی نیاز دارد. با توجه به سرمایه اولیه کم و هزینههای کمتر نسبت به سبدگردانی، صندوقهای سرمایهگذاری گزینه مناسبی است که بسیاری از سرمایهگذاران از آن استقبال میکنند.
انواع مختلفی از صندوقهای سرمایهگذاری در بازار سرمایه وجود دارند که با در نظر گرفتن شرایط مختلف افراد و سطح ریسکپذیری آنها، به اشخاص کمک میکنند تا به اهداف مالی خود دست یابند.
صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت و صندوقهای تضمین اصل سرمایه از جمله گزینههای سرمایه گذاری مناسب برای کسانی هستند که از ریسک دوری میکنند.
افرادی که ریسکپذیری بیشتری نسبت به صندوق های درآمد ثابت دارند، میتوانند از صندوقهای مختلط استفاده کنند و کسانی که ریسکپذیری بالایی دارند، میتوانند در صندوقهای سهامی، شاخصی، صندوق های طلا و صندوق های اهرمی سرمایهگذاری نمایند. در ادامه برخی از انواع صندوقهای یاد شده معرفی خواهند شد.
بیشتر بخوانید:
برای کسانی که به دنبال سرمایهگذاری با ریسک متوسط هستند، صندوقهای مختلط مقصد مناسبی به شمار میرود، چرا که دارایی این صندوقها به صورت متعادل در سهام و اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری میشود. این کار کمک میکند که ریسک سرمایهگذاری در این صندوقها مدیریت شود.
مطابق قوانین و مقررات، صندوق مختلط میتواند حداقل 40 درصد و حداکثر 60 درصد از دارایی خود را در سهام سرمایهگذاری کند و مابقی را در اوراق با درآمد ثابت قرار خواهد داد. بنابراین از نظر ریسک و بازدهی میتوان گفت که این صندوق بالاتر از سپردههای بانکی و صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت و پایین تر از صندوقهای سهامی خواهد بود.
قیمت سهام شرکتها تحت تاثیر عوامل مختلف تغییر میکند. لذا یکی از دغدغههای سرمایه گذاران کم تجربه، حفظ اصل سرمایه و کاهش زیان است.
صندوق تضمین اصل سرمایه، از طریق ترکیب دارایی، مدیریت حرفهای و استراتژیهای سرمایهگذاری به نوعی عمل میکند که اصل سرمایه سرمایهگذار حفظ شود و بازدهی احتمالی مطلوبی نیز برای وی محقق شود. صندوقهای تضمین اصل سرمایه در دستهبندی صندوقهای موجود در بازار سرمایه در گروه صندوقهای مختلط قرار میگیرند.
از نظر قانونی، حداقل 30 درصد و حداکثر 70 درصد از دارایی صندوق تضمین میتواند در سهام شرکتها و مابقی در اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری شود.
در توضیح ترکیب دارایی فوق میتوان گفت اگر بازار سرمایه شرایط مساعد و روند مثبتی داشته باشد، صندوقهای تضمین اصل سرمایه یا صندوقهای مختلط مانند صندوق ممتاز میتوانند بخش بیشتری از دارایی خود را در چارچوب قوانین در سهام سرمایهگذاری کنند و بازدهی خود را افزایش دهند.
از سوی دیگر زمانی که بازار سرمایه روند مثبتی ندارد، صندوقهای مختلط یا صندوقهای تضمین اصل سرمایه میتوانند دارایی خود در سهام را طبق قانون به حداقل رسانده و بخش بیشتری از دارایی را در اوراق با درآمد ثابت قرار دهند تا به این ترتیب ریسک سرمایهگذاری را کنترل کنند.
به طور کلی میتوان گفت صندوقهای مختلط بدلیل سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت و سپردههای بانکی و نیز امکان سرمایهگذاری همزمان در سهام، از مزایای سرمایه گذاری در سهام و اوراق درآمد ثابت بطور توامان برخوردارند و از این جهت گزینه جذابی برای سرمایه گذاری به شمار میروند.
صندوقهای مختلط در سهام سرمایهگذاری میکنند اما نسبت به صندوقهای سهامی ریسک کمتری دارند. در عین حال این صندوقها در اوراق با درآمد ثابت نیز سرمایهگذاری میکنند، با این حال نسبت به صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت معمولا میتوانند بازدهی بیشتر کسب کنند. این ویژگیها سرمایهگذاران را برای استفاده از این صندوقها ترغیب میکند. صندوق تضمین یکی از صندوقهای موفق و معتبر بازار سرمایه است که علاقمندان میتوانند پیش از اقدام به سرمایه گذاری، سایر اطلاعات تکمیلی را از طریق سایت این صندوق کسب کنند.