یک کارشناس ارشد اقتصادی با هشدار نسبت به تورم 40 درصدی کالاهای اساسی در سال آینده عنوان کرد: نباید ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی کاهش یابد.
حمیدرضا جیهانی کارشناس ارشد اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار صنعت مالی درباره اینکه هزینه واردات کالا به کشور در سال آینده چه وضعیتی خواهد داشت؟ اظهار کرد: در دورههای مختلف از زمانی که ارز ترجیحی 4 هزار و 200 تومان را تخصیص دادند و ابتدا مدعی شدند که تمامی نیازهای کشور را با 4 هزار و 200 تومان تأمین میکنیم به این نتیجه رسیدند چننین امکانی برای آنان وجود ندارد.
بیشتر بخوانید:
وی اضافه کرد: با این شرایط کالاها را گروهبندی کردند تا ارز ترجیحی تنها به کالاهای اساسی تخصیص داده شود و اقلام این کالاها هم در سالهای گذشته محدود شدهاند.
این کارشناس ارشد اقتصادی تصریح کرد: درحال حاضر هشت قلم کالای اساسی داریم که ارز ترجیحی شامل حال آن میشود و در بودجه سالجاری 10 هزار تومان به بودجه اضافه شده و از 28 هزار و 500 به 38 هزار و 500 تومان رسیده است.
جیهانی متذکر شد: البته در فضای واردات و گمرکات چون قصد دارند بحث عوارض وارداتی و رسوبات گمرکی را بگیرند، بنابراین براساس ارز نیمایی محاسبه خواهد شد.
وی یادآور شد: برخی مواقع مجموعه دولت کالاهای اساسی را مدنظر قرار میدهد، اما در مجموع با توجه به وضعیت معیشتی مردم انتظار میرود فشار مضاعفی به مردم در مقایسه با سالجاری وارد شد، امیدوارم دولت ازطریق تبصره 14 و افزایش رقم یارانه بیشتر به سفره مردم توجه کند.
کارشناس ارشد اقتصادی در پاسخ به این سوال که پیشبینی شما از تورم کالا و خدمات مصرفی در سال 1404 چیست؟ گفت: براساس محاسبه دالان نرخ سود بانکی و تورم هدفگذاری شده توسط بانک مرکزی و وزارت اقتصاد عددی حدود 28 تا 32 درصد را پیشبینی میکنم.
جیهانی ادامه داد: درصورت تورم 32 درصدی و کاهش ارز ترجیحی به کالاهای اساسی سال آینده حداقل شاهد تورم 40 تا 45 درصدی برای کالاهای اساسی خواهیم بود.