قیمت برنج در طول هفته های گذشته افزایشی شد. قیمت تمام شده برنج در مازندران در حال حاضر کمی بیش از 100 هزار تومان به صورت عمده عرضه می گردد در حالیکه قیمت این محصول در ماه گذشته حدود 85 هزار تومان بود. فعالین بازار برنج باتوجه به افزایش هزینه های تولید در طول سالهای گذشته این اصلاح قیمت برنج را ضروری می دانند.
به گزارش صنعت مالی، محمودی از عمده فروشان برنج در فریدونکنار به خبرنگار ما گفت: با توجه به تورمی که در کشور و در طول سالها و ماههای اخیر داشته و داریم قیمت برنج افزایشی نداشته است.
محمودی در مورد میزان افزایش قیمت برنج در طول یک ماه گذشته گفت: قیمت برنج طارم فریدونکنار بوجار نشده بین ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان افزایش قیمت داشته است. در واقع قیمت برنج بوجار شده فریدونکنار در حال حاضر به قیمت عمده بین ۱۰۰ تا ۱۰۳ هزار تومان عرضه میشود.
محمودی با اشاره به اینکه این افزایش قیمت برنج ضروری بود به خبرنگار صنعت مالی گفت: سه سال پیش قیمت برنج حدود ۱۲۰ هزار تومان بود. سال بعد به علت واردات برنج، قیمت این محصول حتی به ۶۰ هزار تومان هم رسید.
شب عید سال گذشته برنج به قیمت ۹۰ هزار تومان و امسال هم تا چند ماه پیش با قیمت حدود ۷۵ هزار تومان خرید و فروش میشد. الان با این اصلاحی که صورت گرفته است برنج با قیمتهای جدید عرضه میگردد.
این تاجر برنج استان مازندران افزود: نسبت به یکی دو ماه گذشته قیمت تمام شده برنج بین ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان در هر کیلوگرم افزایش قیمت داشته است.
محمودی با اشاره به اینکه این افزایش قیمت ضروری و لازم به نظر میرسید و به نفع کشاورز است ادامه داد: باید به هزینههای کارگر هم توجه داشت. هزینه کارخانه و هزینههای دیگر مربوط به کاشت و برداشت برنج و هزینههای مربوط به کارخانههای شاریکوبی در طول ماهها و سالهای گذشته چندین و چند بار افزایش قیمت و افزایش نرخ را تجربه کرده است.
همه اینها در حالیست که قیمت برنج در طول سالهای گذشته افزایش قابل توجهی نداشته و حتی در طول سه سال گذشته در برخی از برهه ها روندی معکوس داشته است.
او در مورد وضعیت اقتصادی کشاورزان و قیمت برنج که در طول سالهای گذشته افزایش نداشته است گفت: متاسفانه سالهای گذشته شرایط کشاورزان طوری بوده که اگر میخواستند کاری انجام بدهند و هزینه قابل توجهی بابت آن پرداخت کنند چون درآمد آنها از محل فروش برنج (با توجه به ارزان بودن برنج) چشم گیر نبود.
بعضاً کشاورزها برای مراسمهایی که داشتند و یا سایر هزینه های مرتبط به زندگی خود حتی زمینهای خودشان را هم مجبور میشدند به فروش برسانند تا هزینههای زندگی خود را پوشش دهند.
محمودی اضافه کرد: با این اصلاح قیمتی که در دستور کار دولت جدید قرار گرفته است وضعیت اقتصادی و مالی کشاورزان بهتر خواهد شد و سودی از محل زحمت تولید و برداشت برنج عاید کشاورزان می شود.
بیشتر بخوانید
افزایش نجومی قیمت برنج؛ عرضه قطرهچکانی و انحصار واردکنندگان