وزیر اسبق تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اینکه در زمان دولت دوازدهم شیوه مستقیم و غیرمستقیم برای مدیریت سهام عدالت مطرح شد و تقریباً نزدیک به 19 میلیون نفر شیوه مستقیم را انتخاب کردند، با خواست و مطالبه مقام معظم رهبری در تضاد است و هم اینکه فلسفه اجرای پروژه سهام عدالت را به حاشیه برده است.
محمد ناظمی اردکانی، وزیر اسبق تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با صنعت مالی، درباره بلاتکلیف بودن دارندگان سهام عدالت که شیوه مستقیم را سالهاست انتخاب کردهاند، گفت: سهام عدالت پروژهای بود که اگر به درستی به اجرا در میآمد و انحرافاتی در آن اتفاق نمیافتاد قطعاً منجر به تقویت بنیه اقتصادی خانوار و افزایش قدرت خرید طبقات محروم میشد ولی متأسفانه به دلیل وجود یک سری تصمیمگیریهای اشتباه شاهد کماثر شدن این پروژه بزرگ ملی هستیم.
وی افزود: اینکه در زمان دولت دوازدهم شیوه مستقیم و غیرمستقیم برای مدیریت سهام عدالت مطرح شد و تقریباً نزدیک به 19 میلیون نفر شیوه مستقیم را انتخاب کردند، با فلسفه وجودی سهام عدالت در تضاد است و هم اینکه اجرای این پروژه را به حاشیه برده است.
وزیر اسبق تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اصلاً نباید سهام عدالت قابلیت خرید و فروش داشته باشد؛ سهام شرکتهای بسیار خوب و بزرگی در سبد سهام عدالت قرار دارند که ارزش طلا را دارند که منجر به بهبود معیشت طبقات محروم میشود. حتی باید این سبد گسترش بیشتری پیدا کند و سالانه به ارزش آن افزوده شود و حتی بسترهایی فراهم شود تا آن کسانی که سهام عدالت هم ندارند موفق دریافت آن شوند.
اهداف سهام عدالت محقق نشده است
ناظمی اردکانی بیان کرد: امروزه هدفی که برای سهام عدالت تعیین شده بود به طور کامل محقق نشده و دلیلش هم فقط به خاطر این است که برخی شرکتها در واریز سود تأخیر میکنند یا اینکه برخی از سهامداران عمده بورس در تلاشند تا با فراهم شدن امکان خرید و فروش سهام عدالت در بازار سرمایه، آن را با قیمتی کمتر از ارزش ذاتی از دارندگانشان خریداری کنند.
وی با بیان اینکه شرکتهای تعاونی سهام عدالت نقش مهمی در محرومیتزدایی دارند، گفت: شرکتهای تعاونی سهام عدالت باید تقویت شوند و مستقیماً با مردم در ارتباط باشند و از سوی دیگر میتوان سهام این شرکتها را به سهام عام تبدیل کرد و قابلیت خرید و فروش یا اضافه شدن به پرتفوی سهام عدالت را پیدا کنند.
وزیر اسبق تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان اظهار کرد: شرکتهای تعاونی سهام عالت نزدیک به ۵۰ میلیون سهامدار دارند و از این شرکتها میتوان به عنوان مردمیترین نهاد مالی نام برد و لذا اگر سازمان بورس و اوراق بهادار و دولت و دیگر نهادهای مسئول بسترهایی را فراهم آورند تا هم سهامداران آموزش ببینند و هم اینکه بساط شیوه مستقیم و غیرمستقیم را جمع کنند قطعاً تأثیر بسزایی بر سودآوری بیشتر سهام عدالت خواهد گذاشت و هم اینکه از انحراف این پروژه جلوگیری میشود.
بیشتر بخوانید: