23 آبان , 1403

کد خبر : 33781
تیتر دوم چهارشنبه 23 آبان 1403 - 12:07 زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0
خادمی در گفت‌وگو با صنعت مالی:

صنعت برق گرفتار مپنا شده است

کارشناس انرژی و نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه صنعت برق ایران گرفتار مپنا شده است، گفت: برخی توربین‌هایی که توسط مپنا ساخته می‌شوند برای نسل قدیم است و کارایی خود را از دست داده‌اند؛ در صورتی که در دنیا توربین‌هایی که در سدها و نیروگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند کارایی 70 درصدی دارند ولی برای مپنا 30 درصد است.

هدایت‌الله خادمی، کارشناس مسائل انرژی در گفتگو با صنعت مالی، درباره نقش بورس در قیمت‌گذاری منصفانه برق و شفافیت قیمت انرژی در این عرصه گفت: اگر عرضه به اندازه کافی وجود نداشته باشد نمی‌توان از شفافیت سخن گفت؛ در حال حاضر تولید برق به اندازه تقاضا نیست و این را نمی‌توان کتمان کرد و لذا ابتدا باید تولید را افزایش داد و از آنجا که تولید انرژی نیازمند تقویت و اصلاح زیرساخت‌هاست باید برروی این موضوع تمرکز داشت.

وی افزود: اگر مشکل انرژی حل نشود باید قید توسعه کشور را زد که متأسفانه باید گفت اکنون با قطعی برق می‌توان از توقف توسعه سخن گفت و ادامه این رویه صنایع و تولید ناخالص ملی و اشتغال با مشکل مواجه خواهند شد.

نقش بورس انرژی در رفع کمبود برق

این کارشناس انرژی بیان کرد: برق و گاز کالا هستند و هر چقدر عرضه زیادی باشد کمبودی وجود نخواهد داشت ولی  مقامات عادت کرده‌‌اند صورت مسئله را پاک کنند و مردم را مقصر کمبود انرژی جلوه دهند.

خادمی با بیان اینکه وزرای مرتبط با انرژی برای اینکه رأی اعتماد بگیرند برنامه‌ای ارائه می‌دهند ولی بعداً به برنامه خود عمل نمی‌کنند، گفت: مجلس باید پیگیر برنامه‌های وزرا باشد و از آنها سؤال بپرسد و تحت فشار قرارشان دهد نه اینکه وزیر با چند کلمه حرف ماجرا را فیصله دهد.

وی با بیان اینکه صنعت برق ایران گرفتار مپنا شده است، گفت: برخی توربین‌هایی که توسط مپنا ساخته می‌شوند برای نسل قدیم است و کارایی خود را از دست داده‌اند؛ در صورتی که در دنیا توربین‌هایی که در سدها و نیروگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند کارایی 70 درصدی دارند ولی برای مپنا 30 درصد است. اگر توربین‌های نسل جدید تولید می‌شدند هم‌اکنون می‌توانستیم 30 هزار مگاوات ظرفیت اضافه داشته باشیم.

بی‌رغبتی بخش خصوصی برای ورود به صنعت برق

این نماینده ادوار مجلس بیان کرد: از سوی دیگر بسیاری از شرکت‌های خصوصی که وارد صنعت برق شدند و با وزارت نیرو قرارداد منعقد کردند، پس از پایان پروژه موفق به دریافت پول نشدند و وقتی از وزارت نیرو علت را جویا شدیم پاسخ داد که از دولت طلبکار است.

خادمی در پایان گفت: این مباحث بیهوده سبب شده تا سال‌ها صنعت برق کشور توسعه پیدا نکند و بخش خصوصی هم تمایلی برای همکاری نداشته باشد و امروز قطعی برق آن هم در فصل سرد سال اتفاق بیفتد.

بیشتر بخوانید:

گزارش مرکز پژوهش های مجلس از علت تصمیم دولت برای قطعی برق

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *