صندوق تضمین اصل سرمایه و نحوه درآمدزایی و همچنین بررسی دارایی صندوق های فعلی بازار در این مقاله منتشر شد.
به گزارش خبرنگار بورس صنعت مالی، در ساز و کار صندوق ها یعنی صندوق تضمین اصل سرمایه بورس یکی از بهترین روش های سرمایه گذاری در بازار بورس می باشد که ریسک کمی را به سرمایه گذار وارد می کند.
صندوق تضمین اصل سرمایه دارای رکن ضامن هستند که در هر صورت اصل سرمایه اولیه سرمایه گذار توسط ضامن، تضمین می گردد.
- صندوق های تضمین اصل سرمایه نوع اول که تضمین آن توسط سبدگردان مورد تایید سازمان بورس و اوراق بهادار می باشد تضمین می گردد و بصورت صدور و ابطالی هستند.
- صندوق های تضمین اصل سرمایه در دسته صندوق های مختلط می باشند که هم در سهام و هم اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری می کنند.
- صندوق هایی که تضمین آن ها توسط سرمایه گذاران صندوق صورت می گیرد. در این روش در این نوع، ابتدا یک صندوق ETF پذیرهنویسی میشود که حداقل سرمایه برای سرمایهگذاری در آن، ۱۰۰ میلیون تومان است. اصل سرمایه در صندوقهای ETF، تضمین نمیشود؛ به همین دلیل، با ریسک همراه خواهدبود.
- پس از صدور مجوز تأسیس صندوق ETF بورسی و آغاز فعالیت آن، صندوق دیگری با سازوکار صدور و ابطال، پذیرهنویسی میشود. اصل سرمایه در این صندوق، تضمین خواهدشد و رکن ضامن آن، صندوق ETF اولیه است. در واقع، در این نوع صندوق، ضمانت اصل سرمایه به عهده سرمایهگذاران صندوق ETF است.
کارمزد صندوق های تضمین اصل سرمایه بازار سرمایه به صورت زیر می باشد:
با توجه به نحوه سرمایه گذاری صندوق های تضمین اصل سرمایه و مزایای آن که هم در سهام و هم اوراق درآمد ثابت می باشد که سرمایه گذار با قبول ریسک، مزایای یک صندوق درآمد ثابت را هم داشته باشد و در صورت صعودی بودن بازار باز دهی نزدیک به صندوق های سهامی داشته باشند.
معرفی صندوق های تضمین اصل سرمایه
صندوق های اصل تضمین در بورس در حال حاضر عبارتند از:
صندوق تضمین اصل سرمایه کاریزما با نماد ((ضمان)) این صندوق ETF مو حداقل دوره سرمایه گذاری در آن 90 روز می باشد.
53 درصد پرتفو ضمان به سهام اختصاص داده شده و 5 سهم اصلی آن وکغدیر، شپدیس، شستا، واحیا، حکشتی می باشند.
آدرس سایت صندوق اصل تضمین سرمایه کاریزما که با کلیک روی آن قابل مشاهده است.
صندوق تضمین اصل سرمایه مفید که مبتنی بر صدور و ابطال و حداقل دوره سرمایه گذاری 180 روز می باشد. 73 درصد پرتفو تضمین مفید به سهام اختصاص داده شده و پنح سهم اصلی آن وخاور، گواهی شمش طلا، انتخاب، شستا و کرماشا می باشند.
صندوق تضمین اصل سرمایه تامین دماوند با نماد((گارانتی)) که ETF و حداقل دوره سرمایه گذاری 90 روز می باشد. 23 درصد از پرتفو گارانتی به سهام اختصاص داده شده است و پنج سهم بزرگ این پرتفو، شستا،خساپا،تماوند،وبملت،وتجارت می باشند.
صندوق تضمین اصل سرمایه کیان مبتنی بر صدور و ابطال که حداقل دوره سرمایه گذاری درآن 180 روز می باشد. 67 درصد پرتفو تضمین کیان به سهام اختصاص دارد و پنج سهم اصلی آن کنور، مبین، آردینه، شفام، صبا هستند.
صندوق تضمین اصل سرمایه تامین سرمایه خلیج فارس که مبتنی بر صدور و ابطال و حداقل دوره سرمایه گذاری در آن 180 روز می باشد پنج سهمی که بیشترین سهم را در صندوق تضمین اصل سرمایه تامین سرمایه خلیج فارس دارند شستا، وصندوق، فولاد، شگستر، حفاری هستند.
نتیجه گیری
صندوق های تضمین اصل سرمایه یکی از نگرانی ها بزرگ سرمایه گذاران در بورس که حفظ اصل سرمایه می باشد توسط این صندوق ها رفع شده اگر چه بازار بورس همواره با ریسک همراه است اما در شرایطی که بازار صعودی باشد می توانند بازدهی قابل توجهی برای سرمایه گذاران خود کسب کنند.
سازوکار این صندوقها به این صورت است که اصل سرمایه را در شرایط نزولی بازار تضمین کرده و در شرایط رشد بازار، بازدهی مطلوبی را برای سرمایهگذاران فراهم میسازند.
این صندوقها از نوع مختلط هستند و همین عامل باعث شده که در آن، افراد ریسکگریز و ریسکپذیر کنار هم قرار بگیرند و همزمان از بازدهی بازار سهام و ریسکپذیری پایین اوراق با درآمد ثابت نیز بهرهمند شوند.
نکته: برای اینکه از اصل تضمین سرمایه برخوردار باشید می بایست واحد های عادی این صندوق ها که برمبنای صدور و ابطال هستن خریداری شوند.
بیشتر بخوانید
بررسی 4 سهام سنگ آهنی های بورس/ چادرملو، صبانور، گل گهر، گهر زمین
بررسی حباب صندوق های اهرمی 1403 + نمودار بازدهی