29 آذر , 1403

کد خبر : 39178
بورس پنجشنبه 29 آذر 1403 - 18:01 زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

سرنوشت وام میلیاردی عشقی و رفقا در پرده‌ی ابهام!

بیش از سه ماه از انتشار خبر دریافت وام‌های میلیاردی مدیران سازمان اوراق بهادار می‌گذرد اما همچنان از سرنوشت وام و وام‌گیرندگان آن خبری نیست. سوال این است که آیا طبق اظهارات عشقی رئیس سازمان بورس دریافت وام‌ها قانونی بود یا مدیران سازمان بورس از خلأ به وجود آمده در بین دو دولت استفاده کردند و اقدامی خلاف قانون مرتکب شدند؟

به گزارش صنعت مالی، ۶۰ روز از شروع به کار دولت چهاردهم گذشته بود که خبری به یکباره افکار عمومی را در بهت فرو برد؛ دریافت وام‌های میلیاردی توسط مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار خبری بود که در میان مشکلات متعدد معیشتی و اقتصادی مردم خانواده برجسته‌تر از هر چیزی خود را نشان داد.

 وام میلیاردی بورس برای سومین سال پذیرش مسئولیت

مجید عشقی رئیس سازمان بورس اوراق و بهادار در حالی که در آستانه سومین سالگرد پذیرش مسئولیت خود در سازمان بورس قرار داشت به خود و مدیرانش بیش از ۱۰ میلیارد تومان وام با درصد سود پایین اختصاص داد.

معمولاً در روزها و ماه‌های ابتدایی شروع به کار هر دولتی با توجه به عدم استقرار دولت و مدیران جدید ممکن است شرایط خیلی خوب به نظر نرسد. چرا که دولت جدید هنوز مستقر نشده است و مدیران آن نیز هنوز به معنای واقعی شروع به کار نکردند. در این بین به یکباره خبر سوءاستفاده مدیران سازمان بورس جامعه را تحت تاثیر خود قرار داد.

عشقی و رفقایش چقدر وام گرفتند؟

مدیران سازمان بورس، مسئولیت و رقم وام‌های میلیاردی که وام با سود ۴ درصد با باز پرداخت ۱۰ ساله دریافت کرده‌اند به این شرح است:

۱- مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و رئیس هیئت مدیره

مبلغ وام: ۲۷،۲۶۸،۵۷۲،۸۳۹ ریال

۲- علیرضا ناصرپور، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و نایب رئیس هیئت مدیره

مبلغ وام: ۱۹،۶۵۴،۷۰۰،۵۴۳ ریال

۳- رضا عیوضلو، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران و عضو هیئت مدیره

مبلغ وام: ۱۹،۴۵۳،۴۶۹،۸۵۲ ریال

۴- مهراد مسعود‌ی‌فر، معاون حقوقی و عضو هيئت مديره

مبلغ وام: ۱۹،۶۵۴،۷۰۰،۵۴۳ ریال

۵- حسن فرج‌زاده دهکردی، معاون اجرایی و عضو هیئت مدیره

مبلغ وام: ۱۹،۰۸۱،۴۰۵،۸۲۳ ریال

جمع کل وام های دریافت شده: ۱۰۵،۱۱۲،۸۴۹،۶۰۰ ریال

مجید عشقی دانش آموخته دانشگاه امام صادق است. او قبل از اینکه مدیرعامل سازمان بورس اوراق بهادار شود حدود ۲۰ سال در سازمان بورس مسئولیت‌های متعددی داشته است. ماجرای دریافت وام‌های میلیاردی مدیران سازمان بورس در ابتدا توسط سازمان بازرسی کل کشور افشا شد و پس از آن رسانه‌ها به آن پرداختند.

مجید عشقی دریافت وام میلیاردی با کارمزد ۴ درصد را انکار نکرد و تایید کرده است. عشقی دریافت وام های میلیاردی را مطابق با ماده ۴ قانون اوراق بهادار دانست.

مجید عشقی گفت: اینکه گفته می‌شود هیئت مدیره سازمان وام را برای خودشان تصویب و پرداخت کرده قطعاً یه دروغ بزرگ است.

او در ادامه گفت: به خاطر شرایط خاص سازمان بورس بهادار و با محدودیت‌هایی که ما با آن مواجه هستیم برای حفظ منابع انسانی این کار یعنی پرداخت تسهیلات لازم و ضروری است.

عشقی: این پرداختی‌ها عادی است!

او چنین پرداختی‌هایی را یک روال کاملا عادی دانست و گفت حتی در برخی نهادها مبالغ پرداختی، بیش از این ارقام است.

عشقی سه روز بعد از ماجرای وام‌ها، از مسئولیت خود استعفا داد.

همتی وزیر اقتصاد دولت چهاردهم به دریافت وام توسط مدیران سازمان بورس واکنش نشان داده بود و قول پیگیری داد. همتی گفت: در دولت چهاردهم برای حذف رانت‌ها آمده‌ایم و اجازه ویژه‌خواری به هیچکس نخواهیم داد.

وقتی سازمان بازرسی به موضوع وام‌ها ورود می‌کند

سازمان بازرسی کل کشور به وزیر اقتصاد دولت چهاردهم نامه‌ای نوشت و در آن اشاره کرد؛ اتخاذ چنین تصمیمی آنان در روزهای پایانی دولت قبل و پیش از استقرار دولت جدید واجد ابهامات جدیست که در صورت اطلاع سهامداران و فعالان بازار به ویژه سهامداران خرد بر نارضایتی اجتماعی آنان ناشی از عملکرد مسئولان بازار اوراق بهادار خواهد افزود.

در ادامه نامه تاکید شده است؛ ضمن بررسی دقیق موضوع در اجرای ماده ۳۲ آیین نامه اجرایی قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور علت طرح و وضع چنین مصوبه بدون مد نظر قرار دادن شرایط کلیه حاکم بر بازار نارضایتی سهامداران خرد از عملکرد مسئولان سازمان بورس و بهره‌مندی اعضای هیئت مدیره سازمان از منابع آن سازمان به نفع خود با قید فوریت به همراه دلایل و مستندات امر به این سازمان گزارش کردند.

کارشناسان اقتصادی و تحلیلگران بازار معتقدند اینگونه اقدامات را موجب بی‌اعتمادی سهامداران و سرمایه‌گذاران خرد می‌شود. آن‌ها می‌گویند اینگونه اقدامات در فضای موجود رکود بازار موجب تاثیرات منفی در جامعه می‌شود و در نهایت منجر به خروج سهامداران از بازار سرمایه می شود.

سرنوشت وام ها چه شد؟!

چند ماهی از استعفای عشقی می گذرد و هنوز از سرنوشت وام‌های میلیاردی دریافت شده خبری نیست؛ سوال مردم این است؛ آیا آنچنان که عشقی می‌گفت وام‌های دریافتی از مسیر قانونی پرداخت شده است و اگر مسیر شبه‌رانت در دریافت وام ها وجود داشت تکلیف اصل وام و مجازات وام گیرندگان چه می شود؟!

بیشتر بخوانید 

تبعیض در حقوق کارکنان سازمان بورس: وام‌ های میلیاردی برای مدیران و حقوق پایین برای کارمندان

ترکیب جدید هیات مدیره سازمان بورس مشخص شد

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *