پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از امروز آغاز میشود.
به گزارش صنعت مالی، پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان از بیستام آذر و با پرداخت مستمری بخش اول بازنشستگانی که نام خانوادگی آنان با حرف «الف» شروع میشود؛ آغاز خواهد شد و مستمری بخش دوم بازنشستگان با حرف «الف» نیز روز ۲۱ آذر ماه پرداخت خواهد شد.
صنعت مالی نوشت: پرداخت حقوق مهرماه بازنشستگان تا ۲۹ ام این ماه و براساس حروف الفبا، طبق جدول اعلامی انجام خواهد شد.
بازنشستگان انتظار دارند این ماه حقوق بازنشستگان سر وقت و بدون تاخیر پرداخت شود.
وام بازنشستگان
مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از پرداخت سومین مرحله تسهیلات قرضالحسنه ۳۰۰ میلیون ریالی به بازنشستگان و مستمریبگیران تحت پوشش این سازمان در سال جاری خبر داد.
مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: با اتمام فرایند پرداخت در مرحله سوم، در مجموع ۱۱۹ هزار فقره تسهیلات در سال ۱۴۰۳ از سوی این سازمان پرداخت شده است.
سازمان تأمین اجتماعی، مصطفی سالاری در خصوص زمان واریز این تسهیلات و شرایط آن گفت: سومین مرحله پرداخت این تسهیلات به تعداد ۴۰ هزار فقره به حساب بازنشستگان واجد شرایط واریز شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در رابطه با مجموع مبالغ پرداخت شده به عنوان تسهیلات بازنشستگان نیز خاطرنشان کرد: با پرداخت سومین مرحله، در مجموع بیش از ۱۱۹ هزار فقره تسهیلات قرضالحسنه ۳۰۰ میلیون ریالی در سال جاری از مسیر بانک رفاه کارگران به بازنشستگان و مستمریبگیران تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی اعطاء شده است.
سالاری گفت: با انعقاد تفاهمنامه بین سازمان تأمین اجتماعی و بانک رفاه کارگران تلاش داریم تا فرایند پرداخت این تسهیلات تا پایان سال تسریع شود.
احمد نادری، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه ۱۸ آذر ماه) مجلس، تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را به شرح زیر قرائت کرد:
تذکر محمدرضا صباغیان، نماینده مهریز و تعداد ۴۹ نفر از نمایندگان به احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد لزوم تسریع در تنظیم آئیننامه اجرایی ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در خصوص تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفتن کارمندان، بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنان.
تذکر محمدرضا صباغیان و تعداد ۵۳ نفر از نمایندگان به مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در مورد ضرورت پرداخت به موقع پاداش پایان خدمت بازنشستگان فرهنگی و کارکنان دانشگاههای علوم پزشکی.
بازنشستگان کشوری در انتظار صدور احکام حقوقی جدید قبل از پایان آذرماه هستند.
بعد از برگزاری چندین نشست در سازمان برنامه و بودجه با حضور مقامات صندوق در ماه گذشته، بازنشستگان کشوری انتظار دارند اصلاح متناسبسازی و صدور احکام حقوقی جدید قبل از پایان آذر انجام شود.
«عسگر فریاد» نماینده بازنشستگان کشوری در نشستهای متناسبسازی میگوید: جداول اصلاحی تهیه شده و به تایید صندوق بازنشستگی کشوری رسیده؛ سازمان برنامه و بودجه نیز این جداول را تایید کرده و با اصلاح متناسبسازی موافق است؛ حتی دستور دادهاند کمبود اعتبار متناسبسازی جبران شود و بیست هزار میلیارد تومان برای این منظور اختصاص دهند.
به گفته این فعال صنفی، بازنشستگان انتظار دارند قبل از پایان آذر، احکام جدید حقوقی صادر شود.
او تاکید کرد: با توجه به اینکه تمام مقامات مربوطه با اصلاحات و جداول تدوین شده موافق هستند، نباید کار بیش از این به درازا بکشد.
آیا طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سالهای ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ ادامه خواهد داشت؟
یکی از مهمترین سوالاتی که برای بازنشستگان پس از اجرای طرح متناسبسازی حقوق در سال ۱۴۰۳ به وجود آمده این است که آیا این طرح در سالهای ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ نیز ادامه خواهد یافت یا خیر. با توجه به اینکه بخشنامه مربوط به این طرح تنها درباره سال ۱۴۰۳ صحبت کرده و هیچ اشارهای به سالهای بعد نشده است، بسیاری از بازنشستگان نگران این موضوع هستند که نکند در سالهای آتی، مانند سال ۱۴۰۳، به تأخیر و پیچیدگیهایی در اجرا برخورد کنند.
در این راستا، کارشناسان سازمان تأمین اجتماعی، از جمله مهرداد دارانی، عضو کمیته بیمهای خانه کارگر، تأکید میکنند که طرح متناسبسازی حقوق طبق قانون برنامه هفتم توسعه بهعنوان یک تکلیف قانونی تا پایان سال ۱۴۰۵ ادامه خواهد داشت. بر اساس این قانون، در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۰ درصد از افزایش حقوق بازنشستگان اجرا شده و در سالهای بعدی نیز به ترتیب ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۴ و ۳۰ درصد دیگر در سال ۱۴۰۵ پرداخت خواهد شد تا در نهایت در پایان سال ۱۴۰۵ این طرح به اتمام برسد. از این رو، نیازی به صدور بخشنامه جدید برای سالهای ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ نیست و تمامی این تغییرات طبق قانون برنامه هفتم توسعه و بودجه ۱۴۰۳ انجام خواهد شد.
دلایل تأخیر در اجرای قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان
با اینکه اجرای طرح متناسبسازی در ابتدا از سال ۱۴۰۳ پیشبینی شده بود، اما مشکلات مالی و پیچیدگیهای اداری باعث شد که اجرای آن تا نیمه دوم سال ۱۴۰۳ به تأخیر بیفتد. یکی از اصلیترین دلایل این تأخیر، مسائل مالی دولت و بودجه محدود برای تأمین هزینههای این طرح بود. عباس اورنگ، کارشناس ارشد سازمان تأمین اجتماعی، در این خصوص توضیح داد که در سال اول اجرای طرح (۱۴۰۳)، تنها ۴۰ درصد از متناسبسازی انجام شد و مابقی آن در سالهای ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ پرداخت خواهد شد. این تأخیر ناشی از مشکلات مالی و همچنین پیچیدگیهای فنی در فرآیندهای قانونی و اجرایی بود که اجرای کامل طرح را به تعویق انداخت.
درانی همچنین اشاره کرد که هدف قانونگذار این بود که تمامی تفاوت حقوق بازنشستگان با شاغلین در سال ۱۴۰۳ حل شود، اما به دلیل محدودیتهای مالی دولت، این روند طی سه سال انجام خواهد شد. طبق برنامه، قرار است در سالهای ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ مابقی ۶۰ درصد متناسبسازی انجام شود. این اقدام به دلیل نبود منابع مالی کافی برای پرداخت ۱۰۰ درصد افزایش حقوق در یک سال بود که بهصورت مرحلهای اجرایی شد.
بیشتر بخوانید