9 دی , 1403

کد خبر : 35766
بانک و بیمه چهارشنبه 28 آذر 1403 - 12:21 زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0
در گفتگو با صنعت مالی عنوان شد:

تداوم عمل حرام با شیوه سپرده‌گذاری به امید دریافت وام قرض‌الحسنه

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی شیوه سپرده‌گذاری برای دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه را حرام اعلام کرده‌اند ولی متأسفانه نظام بانکی به این استفتا بی‌توجهی می‌کند و تحت عناوین مختلف مانند امتیازگیری این شیوه غلط را ادامه می‌دهد.

میثم مهرپور

میثم مهرپور، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با صنعت مالی، با انتقاد از شیوه کنونی در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی شیوه سپرده‌گذاری برای دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه را حرام اعلام کرده‌اند ولی متأسفانه نظام بانکی به این استفتا بی‌توجهی می‌کند و تحت عناوین مختلف مانند امتیازگیری این شیوه غلط را ادامه می‌دهد.

وی افزود: اگر فرد نیازمند، پولی برای سپرده‌گذاری داشت اصلاً چرا به دنبال وام قرض‌الحسنه بود! طبیعتاً آن فرد نیازمند است که به دنبال دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه است. شورای فقهی بانک مرکزی باید به این موضوع ورود جدی داشته باشد و اجازه ندهد بانک‌ها به این رویه مخرب ادامه دهند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه بانک‌ها عادت کرده‌اند با عبارات و واژگان، بازی و با توجیهات غیرمنطقی به تکالیف شرعی خود عمل نکنند، گفت: در اصل باید گفت وام‌های قرض‌الحسنه بیش از آنکه به نفع فقرا و افراد نیازمند باشد، بیشتر به نفع کسانی است که از توان مالی خوب برخوردارند؛ چون افراد پولدار، سرمایه‌های مازادشان را در بانک سپرده می‌کنند و بعد از 3 یا 6 ماه موفق به دریافت تسهیلات می‌شوند و در این بین افرادی که نیازمند واقعی وام‌های کم‌سود و قرض‌الحسنه هستند باید به چندین سازمان مراجعه کنند تا اینکه یکی از آنها با درخواست ، موافقت به عمل آورد و در نهایت هم ۱۰ یا ۲۰ میلیون تومان وام نصیبشان می‌شود.

مهرپور بیان کرد: سروسامان دادن به وضعیت نظام بانکی امری لازم و ضروری است و نباید اجازه داد که بانک‌ها قوانین را نادیده بگیرند و شرایط اقتصادی را بدتر کنند. سپرده‌گذاری، امتیازگیری یا هر عنوان دیگر با هدف دریافت وام قرض‌الحسنه از نظر شرعی حرام است.

وی در پایان گفت: بانک‌ها کاری کرده‌اند که مردم کمتر حاضر می‌شوند برای رضای خدا یا با نیات خیرخواهانه پول‌های خود را به صورت قرض‌الحسنه در حساب‌ها نگهداری کنند و این پول‌ها در جاهای دیگر سرمایه‌گذاری می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *