18 آبان , 1403

کد خبر : 32794
اقتصاد ایران جمعه 18 آبان 1403 - 12:59 زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
علی قنبری استاد دانشگاه:

با بودجه 1404 رشد 8 درصدی محقق نمی شود

علی قنبری استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: این دولت با این بودجه پیشنهادی نمیتواند به رشد اقتصادی 8 درصد برسد و به نظر من حداکثر دولت چهاردهم می تواند رشد 2 تا 3 درصدی را محقق کند.

علی قنبری در گفتگو با صنعت مالی

به گزارش صنعت مالی، علی قنبری استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار ما در مورد بودجه سال ۱۴۰۴ و نقاط قوت و ضعف آن گفت: بودجه ۱۴۰۴ ویژگی‌های مثبتی دارد ولی نقاط منفی زیادی در آن دیده می شود.

شفافیت، توزیع عادلانه و تمرکز بر مشکلات اصلی کشور از نقاط قوت بودجه 1404

قنبری شفافیت در بودجه ۱۴۰۴ را از نقاط مثبت بودجه برشمرد و افزود: توزیع عادلانه درآمدها نیز از ویژگی‌های مثب بودجه است. علاوه بر این بودجه سال آینده مشکلات اساسی کشور را دیده است و بر آن متمرکز شده است.

قنبری استاد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه دیده نشدن منابع پایدار برای درآمدهای کشور از نقاط ضعف بودجه 1404 است به خبرنگار ما گفت: لحاظ نکردن منابع پایدار برای درآمدهای کشور قطعا موجب شکاف درآمدی خواهد شد. وی افزود: پس از شکاف درآمدی شاهد کسری بودجه خواهیم بود.

با چاپ اوراق، کسری بودجه تامین نمی شود، تورم افزایش پیدا می کند

قنبری گفت: البته دولت اعلام کرد از طریق چاپ اوراق کسری بودجه را تامین می‌کند و این شکاف درآمدی را پُر می‌کند اما اطلاع دارید که چاپ اوراق موجب افزایش نقدینگی و در نهایت افزایش تورم در جامعه می‌شود.

استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس اضافه کرد: وقتی تورم افزایش پیدا کند و به بالای ۳۰ درصد برسد قطعاً شرایط قتصادی و معیشتی مردم را تحت شعاع قرار می‌دهد.

این کارشناس ادامه داد: با این وصف رشد اقتصادی ۸ درصد نیز محقق نخواهد شد و به نظر من حداکثر این دولت می‌تواند به رشد اقتصادی ۲ تا ۳ درصدی برسد.

استاد دانشگاه تربیت مدرس فروش نفت به صورت عرضه غیر دلاری را از ویژگی های منفی بودجه 1404 برشمرد و گفت: به این ترتیب هزینه‌های جاری کشور وابستگی زیادی به فروش نفت خواهد داشت.

بودجه نهادهای غیرمولد افزایش چشم گیری داشت

قنبری ادامه داد: ما دستگاه‌های و نهادهای زیادی داریم که غیر مولد هستند و بودجه این دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی و غیر مولد متاسفانه افزایش چشمگیری داشته است. عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس افزود: ما در کشور باید به زیرساخت‌ها توجه داشته باشیم اما به جای زیرساخت‌ها بودجه نهادهای فرهنگی را افزایش داده‌ایم.

استاد دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: افزایش بودجه نهادهای غیرمولد موجب شکاف درآمدی و در نهایت کسری بودجه و بالا رفتن نرخ تورم در کشور خواهد شد.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *