30 دی , 1403

کد خبر : 42612
اقتصاد یکشنبه 30 دی 1403 - 11:07 زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

اقتصاد بدون محدودیت منابع: آیا روزی به حقیقت می‌پیوندد؟

در گفتگوهای اخیر در کنفرانس بین‌المللی فناوری‌های مالی، دکتر همایون به چالش‌ها و فرصت‌های احتمالی یک تمدن بدون محدودیت منابع اشاره کرد و خواستار بررسی عمیق‌تری از این موضوع شد.

به گزارش خبرگزاری صنعت مالی، دکتر محمد‌هادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین کنفرانس بین‌المللی فناوری‌های مالی و اقتصادی اظهار کرد: خیلی خوشحالم که در این صبح زیبای برفی، توفیق حضور در جمع اساتید محترم را پیدا کردم. صمیمانه عرض می‌کنم که بنده تخصص آنچنانی در حوزه اقتصاد ندارم، اما همواره این حوزه برای من محترم و تأثیرگذار بوده است. بدون ورود به جزئیات، باید بگویم که اگر تمدن امروز ما نیاز به بازنگری داشته باشد، اقتصاد همچنان بنیان اصلی آن خواهد بود.

وی گفت: اقتصاد، از گذشته تا امروز، نقشی محوری در تمدن‌ها ایفا کرده است. اگر به تمدن نگاه کنیم، نمی‌توانیم تصور کنیم که بدون بنیان‌های اقتصادی بتوان نظامات اجتماعی را پایه‌ریزی کرد.

همایون تصریح کرد: اگر از زاویه علوم انسانی به اقتصاد نگاه کنیم، می‌بینیم که این حوزه از سایر علوم انسانی نزدیک‌تر به صحنه عمل است. اقتصاد به ما کمک می‌کند تا مفاهیم کلان و نظری را به عملیات و تکنولوژی تبدیل کنیم. این ویژگی خاص اقتصاد است که آن را به یکی از حوزه‌های کاربردی و ضروری در میان علوم انسانی بدل کرده است.

وی تصریح کرد: سوالی که همیشه ذهن من را مشغول کرده این است که ما در اقتصادی زندگی می‌کنیم که بر پایه محدودیت منابع بنا شده است. این دانش به ما یاد داده که چگونه از منابع محدود، بهترین بهره‌برداری را داشته باشیم. اما اگر روزی تمدنی داشته باشیم که محدودیت منابع را پشت سر بگذارد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد که جهان معاصر در حال حرکت به سمت تمدنی جدید است. فناوری‌های نوین، فضای مجازی و تکنولوژی‌های اقتصادی به ما نشان می‌دهند که می‌توانیم از چارچوب‌های سنتی فراتر برویم. اما این تحول نیازمند تفکر عمیق و بازنگری در مفاهیم بنیادین اقتصادی است.

همایون خاطرنشان کرد: در بسیاری از تعاریف تمدن، زندگی بهشت‌گونه به عنوان اوج آرمان‌ها مطرح می‌شود. اما این سوال وجود دارد که آیا قواعد حاکم بر بهشت، قابل‌اجرا در جامعه انسانی است؟ در بهشت، اسراف و محدودیت منابع معنا ندارد، اما در جهان واقعی، اقتصاد باید محدودیت‌ها را مدیریت کند. شاید روزی بتوان این قواعد را تغییر داد، اما در حال حاضر، اقتصاد همچنان نقشی بنیادین در تمدن دارد.

وی تأکید کرد: در پایان، از همه اساتید، دانشجویان و پژوهشگران محترم تشکر می‌کنم که زحمت برگزاری این نشست علمی را کشیده‌اند. امیدوارم مباحث علمی شما بتواند راهگشای مسائل اقتصادی باشد. از اینکه توفیق حضور در این جمع را پیدا کردم، بسیار خوشحالم و برای همه شما آرزوی موفقیت دارم.

انتهای پیام/

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *