کارشناس بورس با اشاره به اهمیت حیاتی عرضههای اولیه در رونق بازار سرمایه گفت: این فرآیند میتواند بهعنوان یک موتور محرکه قدرتمند برای افزایش تولید، ایجاد اشتغال و جذب سرمایههای جدید عمل کند.
حمید میرمعینی کارشناس بورس در گفتوگو با خبرنگار صنعت مالی با بررسی آخرین وضعیت عرضه اولیههای جدید در بازار سرمایه اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون عرضه اولیههایی تجربه کرده ایم و با توجه به اینکه جریان نقدینگی به سمت بازار سرمایه وارد شده و این بازار به آرامش نسبی رسیده، بنابراین بازار سرمایه بهترین محل برای سرمایهگذاری است.
وی اضافه کرد: مسئولان امر باید درباره عرضههای اولیه به نتایجی برسند که این عرضهها (توسط شرکتهای بخش خصوصی یا دولتی) با قیمت مناسب و سهام شناوری مناسب وارد بازار شود و حجم جریان نقدینگی در بازار سرمایه را کنترل کند تا حجم نقدینگی منجر به ایجاد حباب در شرکتها نشود.
این کارشناس بورس افزود: واقعیت آن است که عرضههای اولیه یک ضرورت است و جریان نقدینگی و سرمایهگذاریهای خارجی ممکن است در آینده تغییر کند و به سمت بازار سرمایه هدایت شود.
میرمعینی در ادامه توضیح داد: بازار سرمایه بهلحاظ عمق، گستردگی و سهام شناور گنجایش پذیرش مبالغ و جریانات نقدی عمده را ندارد و باید مسئولان امر متشکل از سازمان متولی بازار سرمایه یعنی وزارت امور اقتصادی و دارایی برای جذب جریان نقدینگی و هدایت آن به سمت فعالیتهای تولیدی، ثبت شرکتهای جدید و افزایش تولید باید عرضههای اولیه شکل بگیرند و شرکتهای عرضههای اولیه هم افزایش یابند.
وی تصریح کرد: ازسوی دیگر باید تسهیل در افزایش سرمایه شرکتهای موجود ایجاد شوند، بهطوری که شرکتهای موجود دارای طرحها و پروژهها بتوانند مجوزهای افزایش سرمایه از محل آورده نقدی دریافت کنند و بخش مهمی از سرمایه که جذب بازار سرمایه و بورس میشود صرف پروژهها کرده و به بازار عمق بیشتری بدهند.
این کارشناس بورس تأکید کرد: از سویی جریان نقدینگی نباید همانند سال 1399 منجر به حباب شود، بنابراین برای اینکه عرضههای اولیه جذابیت ایجاد کنند باید سرمایهگذار با یک قیمت منطقی وارد بازار شود و ارزشگذاری در مرحله پذیرش و عرضه در بورس و فرابورس باید منطقی باشد و با قیمت جذاب به عموم مردم عرضه شود و این موجب میشود منابع جدید وارد بازار شود، از سویی شرکتهایی که اط طریق عرضههای اولیه تأمین مالی کردند، میتوانند دوباره پول خود را در جدول بازار قرار دهند و این موجب میشود عمق بازار افزایش یابد و سهامداران قبلی عرضهکننده هم از محل بازار سرمایه شرکتها را افزایش سرمایه دهند و فعالیتهای شرکتشان را توسعه دهند و این به ایجاد تولید و اشتغال خواهد شد.