نقوی گفت:براساس برنامه هفتم توسعه باید 60 درصد از برق کشور در بورس انرژی مبادله شود.
علی نقوی مدیرعامل بورس انرژی در گفتوگو با خبرنگار صنعت مالی درباره نقش بورس انرژی در قیمتگذاری منصفانه و شفاف قیمت برق و دلیل تداوم انحصار توانیر در عدم عرضه برق شرکتهای توزیع اظهار کرد: اساساً توانیر انحصاری ندارد و این واژه دقیقی نیست و شرکتهای توزیع خود اقدام به خرید برق میکنند.
وی اضافه کرد: توانیر تأمینکننده منابع است، چراکه براساس مقررات حساب پرداخت بهصورت متمرکز در اختیار توانیر است.
مدیرعامل بورس انرژی تصریح کرد: مقرر شده حساب پرداخت توانیر جدا و غیرمتمرکز شود تا شرکتهای زیرمجموعه استقلال کاملی داشته باشند.
نقوی متذکر شد: قاعدتاً بورس انرژی بهخاطر شرایط موجود زیرساخت شفافی را بهوجود میآورد که در چارچوب بسیار منصفانه قیمتها کشف میشوند و روند قیمتها در سالجاری در بورس واقعی شده و در فصول مختلف سال قیمتهای متنوعی را به خود دیده است.
وی ادامه داد: بورس انرژی در چارچوب وظایف اجرایی، نحوه انجام معاملات را بررسی کرده و براساس مقررات و دستورالعملهای موجود برای تأیید معاملات تصمیمات لازم را اتخاذ میکند.
مدیرعامل بورس انرژی افزود: بورس انرژی در چارچوب اختیارات و مقررات بورس تصمیمگیری کرده و نحوه سفارشها و قیمتها را مورد بررسی قرار میدهد.
نقوی در بخش دیگری از گفتوگو با خبرنگار صنعت مالی درباره برنامههای آینده بورس انرژی و نقشه راه آن یادآور شد: براساس برنامه هفتم توسعه باید 60 درصد از برق کشور در بورس انرژی مبادله شود و با کمک وزارت نیرو در تلاشیم این سطح را محقق کنیم.
وی بیان کرد: امسال حدود 45 درصد برق در بورس انرژی معامله شد و باید این سهم را داشته باشیم.
مدیرعامل بورس انرژی در ادامه با تأکید بر توسعه تالار برق سبز تبیین کرد: این تالار دارای برق نیروگاه تجدیدپذیر است و گامهای لازم را برای تأمین مالی آن برداشتهایم و در گام بعدی قصد داریم اجرای مواد قانون مانعزُدایی از صنعت را محقق کنیم؛ بهخصوص ماده 10 این قانون که با کمک سایر ذینفعان پیادهسازی و اجرایی خواهیم کرد.