بورس تهران روز شنبه را با پشت سر گذاشتن التهابات ناشی از بمباران بیمارستان غزه آغاز کرد در حالی که روز چهارشنبه نگرانی از تشدید درگیریها نقشه بازار را به رنگ سرخ درآورده بود اما امروز عوامل متعددی منجر به حرکت بازار به سمت محدودههای مثبت شد. شاخص کل بورس طی معاملات روز شنبه در نهایت کار خود را با یک افزایش ۰.۰۷ درصدی به پایان رساند و در محدوده ۲.۰۲۴ میلیون واحدی ایستاد. در سمت دیگر شاخص هموزن اما رشد سنگینتری را تجربه کرد و با یک رشد ۰.۴۸ درصدی همراه شد. ارزش معاملات خرد سهام نیز عدد ۳۲۸۰ میلیارد تومانی را ثبت کرد و با خروج پول ۱۶۹ میلیارد تومانی همراه بود.
خبرهای منتشر شده در رابطه با حمایتها از بازار سهام و همچنین انتشار صورتهای مالی ۶ ماهه برخی شرکتها، باعث شد که بورسیها در روزهای میانی هفته با تمایل بیشتری به خرید سهام بپردازند و تا حدی مشکلات موجود را به دست فراموشی بسپارند اما اتفاقات رخ داده در جنگ اسرائیل و فلسطین شرایط را بار دیگر تغییر داد. به هر حال کارشناسان انتظار دارند که به دلیل کاهش التهابات جنگ، افزایش قیمت دلار و رشد نرخ کامودیتیها در بازارهای جهانی، بورس فردا شرایط بهتری را سپری کند. در ادامه با نگاهی به این موضوعات و مسیر تکنیکالی شاخص کل، به پیش بینی بورس فردا خواهیم پرداخت.
پس از بمباران بیمارستان غزه و کشته شدن تعداد بسیار زیادی از افراد غیر نظامی، تب و تاب بسیار زیادی در وضعیت سیاسی جهان ایجاد شد و بازارها نیز در واکنش به این اتفاق رفتار متفاوتی از خود نشان دادند و کلاسهای دارایی در ایران نیز از این موضوع مستثنی نبودند. بازار سهام در روز چهارشنبه روندی کاهشی به خود گرفت، بازار ارز و طلا بار دیگر صعودی شد اگرچه که بازارساز تلاش بسیاری برای ممانعت از شکلگیری یک روند افزایش پرقدرت را در نرخ دلار انجام میدهد و برخی کامودیتیها همچون نفت و طلا نیز در بازارهای جهانی به در مسیر صعودی قدم برداشتند.
در زمان نگارش این گزارش، نرخ دلار در بازار آزاد حوالی محدوده ۵۱۰۰۰ تومان نوسان میکند، انس جهانی به بالای ۱۹۸۰ دلار رسیده و نفت برنت نیز در میانه کانال ۹۲ دلاری قیمت میخورد. افزایش نرخهای اثرگذار بر بورس تهران و همچنین کاهش نسبی هیجانات منفی ناشی از این بمباران، میتواند موجب شود که بورس تهران فردا روند متعادلتری را در پیش بگیرد و شاهد کاهش عرضهها در اکثر نمادها به خصوص نمادهای دلاری و کامودیتیمحور باشیم. با این حال انتظار میرود که همچنان ریسک حاکم بر وضعیت سیاسی کشور بر بازار سرمایه سایه خواهد بیفکند و اجازه شکلگیری یک مسیر صعودی را ندهد.
در شرایط کنونی بازار و از آنجا که ارزش معاملات به عنوان نماگری برای سنجیدن میزان رونق و رکود وضعیت مناسبی را طی نمیکند، اینگونه میتوان برداشت کرد که بورسیها در انتظار سیگنال مهمی برای تداوم روند صعودی و کسب قدرت بیشتر در این مسیر هستند. زمانی که در کلیه بازارها رکود حاکم شده و سیاستهای کنترلی در اقتصاد حاکم شده است، صعود یک بازار نیازمند محرکهای مهمی است که در گزارشهای ۶ ماهه و وضعیت سودآوری شرکتها میتواند این محرک مهم برای بازار سهام باشد. بنابراین انتظار میرود در صورت عدم وقوع رخدادی مهم و قدرتمند طی روزهای آینده، بورس تهران با فرارسیدن موعد انتشار صورتهای مالی، در صورت بهبود چشمانداز سودآوری شرکتها، بهانههای مناسبی را برای خرید سهام ایجاد کند. برای مثال طی روزهای گذشته دو نماد شتران و وبملت با انتشار صورتهای مالی ۶ ماهه خود و شناسایی سودهای ۴۵ و ۵۲ تومانی به ازای هر سهم شرایط مناسبی را مخابره کردند.
شاخص کل بورس پس از تلاشهای نافرجامی که در روزها و هفتههای گذشته برای عبور از مقاومت مهم خود در حوالی ۲.۱۵ میلیون واحدی داشت، روز یکشنبه با ثبت یک کندل منفی قدرتمند، کف ابر کومو را به سمت پایین شکست و بار دیگر به زیر این اندیکاتور رفت تا شرایط برای بررگشت بورس به محدودههای بالاتر سختتر شود. اکنون همانطور که در تصویر پیداست، حمایت بعدی شاخص کل بورس در محدوده ۱.۹۴ تا ۱.۹۷ میلیون واحدی است که میتواند منطقه امنی برای بازار باشد اما امید به ایجاد یک مسیر صعودی و شکست دوباره ابر کومو به سمت بالا از محدوده نازک موجود نیز کم نیست.
با توجه به تمامی نکات ذکر شده در بالا و شرایطی که درباره آنها صحبت شد، پیش بینی میشود که بورس فردا در صورت عدم تغییرهای جدی در پارامترهای اثرگذار، روندی متعادل و مثبت را طی کند و ارزش معاملات همچنان پایین باشد.