21 مهر , 1403

صنعت مالی در جیتکس
کد خبر : 29531
اخبار عمومی جمعه 6 مهر 1403 - 10:10 زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0

بازگشت الواح هخامنشی از آمریکا به ایران

همزمان با بازگشت رئیس جمهوری اسلامی ایران از سفر به نیویورک، ششمین محموله از الواح هخامنشی شامل ۱۱۰۰ لوح عیلامی به کشور بازگردانده می‌شود.

به گزارش صنعت مالی، بازگشت الواح هخامنشی از آمریکا به ایران نتیجه رایزنی‌های فشرده وزارت امور خارجه، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و معاونت حقوقی رئیس‌جمهوری با موسسه شرق‌شناسی شیکاگو است که اکنون محموله جدیدی از آن به ایران بازمی‌گردد.

این الواح اغلب به خط میخی و زبان عیلامی و یا آرامی در اشکال و ابعاد مختلف هستند که موضوعات آن‌ها عمدتاً در خصوص مدیریت منابع، راه‌ها، روابط اجتماعی، مایحتاج اساسی زندگی، دستمزدها و اقتصاد جامعه هخامنشی در زمان داریوش اول است.

در اسفند 1311 شمسی در کاوش‌های باستان شناسی باروی تخت جمشید حدود 30 هزار لوح گلی مربوط به دوره هخامنشی به خط میخی توسط گروه باستان شناسی موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو کشف شد.

در سال 1314 شمسی پس از توافق دولت وقت ایران با موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو مقرر شد الواح برای ترجمه و مطالعه محتوای آن به موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو به امانت سپرده شود که روند استرداد آن هم‌چنان ادامه دارد.

این ششمین مرحله از بازگشت الواح هخامنشی ایران از آمریکا است و در این مرحله 1100 قطعه لوح هخامنشی به کشور استرداد شد.

در مراسم تحویل و استرداد این الواح هخامنشی علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی و تعدادی از مدیران وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی حضور داشتند.

الواح را در سال 1313 شمسی در تخت جمشید کشف کردند و این لوح‌ها با موافقت دولت وقتِ ایران در 50 صندوق چوبی شامل حدود 2000 جعبه‌ مقوایی و چند پیت نفتی که در تخت جمشید به پارافین آب‌ شده آغشته شده بودند، از طریق بوشهر به آمریکا و برای مطالعه و بررسی به دانشگاه شیکاگو امانت داده شد و قرار بود بعد از اتمام‌ مطالعات هم به ایران مسترد شود.

در سال‌های بعد روند استرداد و انتقال این اشیا به کشور با موانعی روبه‌رو شد اما ایران موفق شد با پیگیری حقوقی و در پنج مرحله بخشی از این الواح را به ایران برگرداند و دیشب ششمین مرحله استرداد و انتقال این الواح هخامنشی است.

این لوح‌ها با رایزنی‌های گسترده و فشرده وزارت امور خارجه، مرکز امور حقوق بین الملل ریاست جمهوری و وزارت میراث‌فرهنگی در هماهنگی با مؤسسه شرق‌شناسی شیکاگو به کشور باز می‌گردد.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی حرف های رکیک و افترا باشد به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ عنوان پذیرفته نمی‌شوند
  • ادب و احترام را در برخورد با دیگران رعایت فرمایید.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *